Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 14.6.2023 10.48

Jorvin päiväkirurgian uudet tilat parantavat potilashoitoa ja leikkaustoiminnan sujuvuutta

Asiasanat:
  • leikkaussalit ja tehohoito
  • Jorvin sairaala

Jorvin sairaalan päiväkirurgia eli anestesia- ja leikkausosasto L on muuttanut päiväkirurgiaa varten suunniteltuihin tiloihin. Erityistä huomiota on kiinnitetty potilaiden yksityisyyden suojaan ja leikkaustoiminnan sujuvuuteen.

Jorvin päiväkirurgian ilmoittautumisaula.

Leikkaukseen tullessa ilmoittaudutaan vastaanotossa, jonka jälkeen hoitaja ja kirurgi haastattelevat potilaan vastaanottohuoneessa. Ilmapallot juhlistivat avajaisia. 

Jorvin sairaalan anestesia- ja leikkausosasto L:n toiminta laajenee muuton myötä kuudesta seitsemään leikkaussaliin. 

Osastolla tehdään kuukausittain 300–400 leikkausta. Yleisimmät toimenpiteet ovat sappileikkaukset, erilaiset tyräleikkaukset kilpirauhasleikkaukset ja plastiikkakirurgiset toimenpiteet. Potilaat kotiutuvat pääsääntöisesti samana päivänä heräämöseurannan ja kotihoito-ohjauksen jälkeen. 

Osastolla tehdään myös Suomessa harvinaisempia toimenpiteitä, kuten sakraalineuromodulaatiolaitteiston asennuksia ulosteen pidätyskyvyttömyyden hoitoon. Nämä toimenpiteet parantavat merkittävästi potilaan elämänlaatua. 

Yksityisyyden suojaan huomiota 

Jorvin päiväkirurgian leikkaussali.
Päiväkirurgista leikkaustoimintaa pystytään lisäämään Jorvissa aiemmasta, kun seitsemäs leikkaussali otetaan syksyllä käyttöön.

Päiväkirurgiseen leikkaukseen tulijat otetaan vastaan uusissa tiloissa, joihin on kulku suoraan sairaalan pääaulasta vasemmalle johtavan käytävän päässä. Ilmoittautumisen jälkeen jokaista salia kohden on vastaanottohuone, jossa potilaat haastatellaan ennen leikkausta. 

”Tilat on suunniteltu nimenomaan päiväkirurgisiin toimenpiteisiin. Erityistä huomiota on kiinnitetty muun muassa potilaiden yksityisyyden suojaan. Tilat parantavat myös henkilökunnan työergonomiaa, kun leikkaussaleissa on enemmän tilaa”, osastonhoitaja Mira Kinnunen kertoo. 

Uutta on myös aiempaa tilavampi ja modernimpi niin sanottu kakkosvaiheen heräämö. Tilaan mahtuu lepotuolit, mikä mahdollistaa prosessin muutoksen. 

”Esimerkiksi paikallispuudutuksessa tai sedaatiossa tehtävien nivustyräleikkausten jälkeen potilaat saattavat siirtyä suoraan lepotuoleihin, joissa saa hyvän asennon ja joissa pystyy juomaan toimenpiteen jälkeen”, Kinnunen kertoo. 

Hoitajat heräämössä.
Leikkauksen jälkeen hoitajat seuraavat potilasta heräämössä. Myöhemmin on tarjolla välipalaa. 

 

Henkilökunta viihtyy, potilaspalaute erinomaista 

Osastolla työskentelee noin 45 sairaanhoitajaa. Työyhteisö on hyvin pidetty ja sai hiljattain tunnusta myös Suomen sairaanhoitajien Hyvä työyhteisö -erityismaininnalla. 

”Meillä on lämminhenkinen työyhteisö, johon otetaan kaikki vastaan. Henkilökuntamme on hyvin kehittämismyönteistä ja varmasti kehitämme hoitoprosesseja edelleen näissä uusissa tiloissa potilaan näkökulma mielessä”, Kinnunen kertoo. 

Jorvin päiväkirurgian potilaspalautteet ovat erinomaisia, ja palautteiden NPS-suositteluindeksi on huikeat yli 90. Palautteen perusteella potilaat kokevat olevansa turvallisissa käsissä. Useissa palautteissa nostetaan esiin myös se, että henkilökunta kohtaa potilaat ja toisensa kauniisti ja kunnioittavasti. 

Leikkausosaston käytävällä on iso kukkavalokuva.
Osastolla on yhteensä seitsemän leikkaussalia. 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.