Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 25.4.2021 12.31

Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi on Vuoden Markku 2021

Markku-liitto on valinnut Vuoden Markuksi HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven. Valinta julkistettiin Markun päivänä 25.4. Porin Söörmarkussa Suomalaisen Markku-liiton etänä pidetyssä vuosikokouksessa. Markku Mäkijärvi on 25:s Vuoden Markku.

Markku Mäkijärvi

Markku-liiton valinnan perusteluissa todetaan, että Markku Mäkijärvi on niitä terveydenhoitoalan ammattilaisia, joiden nimi ja kasvot ovat saaneet kosolti valtakunnallista näkyvyyttä kuluneen koronavuoden aikana. Pandemia pani Suomen suurimman sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin aikataulut uusiksi viime keväänä. Mäkijärvi kertoi Markku-liitolle olettaneensa reilu vuosi sitten, että Apotti-potilastietojärjestelmän käyttöönotto olisi hänen työuransa viimeinen iso haaste, mutta toisin kävi.

"Ensimmäisten suomalaisten sairastuttua alkoivat hälytyskellot soida. Siitä alkaen on koronapandemia hallinnut ajankäyttöäni lähes täysin. Suuren sairaalaorganisaation kriisijohtaminen ja median kiinnostus ovat 24/7 toimintaa. Ne ovat vaatineet täyden sitoutumisen ja keskittymisen", Vuoden Markku, Markku Mäkijärvi summaa.

Markku-liitto on pannut merkille Markku Mäkijärven johdonmukaisen toiminnan pandemian äkillisten muutosten heitellessä päätöksentekijöitä ongelmasta toiseen. Maan suurimmista tartuntamääristä kärsineen Uudenmaan terveydenhuollon ja koronatoimenpiteiden luotsaaminen on ollut vaativa paikka. Markku on selvinnyt hienosti.

Koronan vuoksi kaikki tapahtumansa vuonna 2020 ja 2021 Markunpäivänjuhlansa perunut Markku-liitto haluaa Vuoden Markku -valinnallaan kannustaa Markku Mäkijärveä ja muita koronapandemiaa vastaan toimivia. Valinnan viesti on, että koronan kaltaisessa tilanteessa vain hyvin perusteltu johdonmukaisuus saa kansalaiset hyväksymään torjunnan keinot, vaikka niiden kohdentumisessa ei kaikissa tilanteissa tasavertaisuutta voidakaan saavuttaa.

Valinta Vuoden Markuksi on Markku Mäkijärvelle ”mieluinen yllätys, jota arvostan suuresti”.
 

Lisätietoja valinnasta: www.markkuliitto.fi