Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 29.9.2020 17.24

Imetyksen edistämisen palkinto HUSin Teratologiselle tietopalvelulle eli äidin lääkeneuvonnalle

Asiasanat:
  • teratologinen tietopalvelu
  • äidin lääkeneuvonta
  • Akuutti

Imetyksen tuki ry on myöntänyt HUSin Teratologiselle tietopalvelulle eli äidin lääkeneuvonnalle vuoden 2020 Imetyksen edistämisen palkinnon. Imetyksen tuki ry myöntää vuosittain tunnustuspalkinnon henkilölle, organisaatiolle tai toimijalle, joka on tehnyt vaikuttavaa ja ansiokasta työtä imetyksen edistämiseksi.

Perusteena valinnalle on Teratologisen tietopalvelun tarjoama ainutlaatuinen ja kattava informaatio imetysajan lääkityksistä. Neuvonnan avulla voidaan välttää tarpeettomia imetystaukoja, jotka voisivat vaikuttaa negatiivisesti imetyksen jatkumiseen ja tuoda perheille tarpeetonta huolta”, kommentoi Imetyksen tuki ry valintaansa.

Teratologinen tietopalvelu on kehittänyt palveluaan siirtämällä osan neuvonnasta verkkoon. Imetyksen tuki ry kiitteli myös Teratologisen tietopalvelun aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa.  

”Teratologisen tietopalvelun julkaisut sosiaalisessa mediassa ovat helposti lähestyttäviä, informatiivisia ja visuaalisesti miellyttäviä. Sosiaalisen median sisältö on vahvasti ajankohtaista ja monipuolista.”

Teratologisen tietopalvelun erikoislääkäri Heli Malm kertoo palkinnon lämmittävän kovasti kaikkien mieltä.

”Tuntuu hyvältä saada positiivista palautetta työstä, jota itsekin pidämme erittäin tärkeänä. Olemme erityisen iloisia siitä, että palkinnon perusteissa painotettiin aktiivisuuttamme sosiaalisen median kanavilla. Olemme panostaneet viimeisten parin vuoden aikana sosiaaliseen mediaan, ja saamamme palkinto kannustaa meitä edelleen kehittämään toimintaamme erityisesti somessa”, kommentoi erikoislääkäri Heli Malm.

Teratologinen tietopalvelu on vuodesta 1994 alkaen tarjonnut neuvontaa muun muassa imetysajan lääkitystä koskevissa kysymyksissä ammattilaisille ja perheille valtakunnallisesti. Neuvonnan lisäksi Teratologinen tietopalvelu tekee yhteistyötä muiden valtioiden tietopalveluiden kanssa ja kerää tutkimustietoa lääkkeiden sikiövaikutuksista.