Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 6.5.2022 09.59

Hyvinkään välinehuoltokeskus sai uudet tilat

Asiasanat:
  • välinehuolto
  • Hyvinkään sairaala
  • leikkaussalit ja tehohoito

Hyvinkään sairaalaan on valmistunut uusi, moderni välinehuoltokeskus. Keskuksessa huolletaan instrumentteja Hyvinkään sairaalan leikkausosaston, sairaalan muiden yksiköiden ja Keusoten tarpeisiin. 

Välinehuoltaja esittelee pesukoneita välinehuoltokeskuksessa.

 Välinehuoltaja Arto Vaara esittelemässä uusia tiloja, taustalla on instrumenttien pesukoneet. Koneet tunnistavat rfid-koodien avulla, mitä välineistöä niissä pestään. Pesuohjelmia on useita eri tarpeisiin.

Hyvinkään uusi välinehuoltokeskus toimii avarissa ja moderneissa tiloissa sairaalan T-kerroksessa suoraan leikkausosaston alapuolella.  
 
”Tämä on ilon ja onnen päivä. Olemme odottaneet uusia tiloja ja mahdollisuutta tehdä laadukasta välinehuoltoa”, Leikkaussalit, teho- ja kivunhoito -tulosyksikön välinehuollon linjajohtaja Sini-Vuokko Korpela totesi avajaistilaisuudessa. 

 “Me kaikki tehohoidon, leikkausosaston ja päivystyksen puolelta tunnistamme sen, miten kriittinen toiminto välinehuolto on. Ilman välinehuoltoa ei voida toteuttaa potilashoitoa”, painotti toimialajohtaja Ville Pettilä

Tuhansia instrumentteja päivässä 

Huollettavat välineet tuodaan leikkausosastolta hissillä välinehuoltokeskuksen niin sanottuun likaiseen tilaan pesua varten. Puhdistamisen, desifioinnin, pakkaamisen ja steriloinnin jälkeen leikkauksissa tarvittavat monikäyttöiset instrumentit ja välineet viedään steriilillä hissillä suoraan leikkausosaston steriiliin varastoon. 

Leikkausosaston lisäksi välinehuoltokeskuksessa huolletaan myös Hyvinkään sairaalan muiden yksiköiden instrumentteja sekä Keusoten yksiköiden, kuten suun terveydenhuollon instrumentteja. Kuljetukset hammashoidon pisteisiin, esimerkiksi Klaukkalaan ja Mäntsälään lähtevät suoraan välinehuoltokeskuksesta. 

Välinehuoltokeskuksessa on moderni välineistö toteuttaa laadukasta välinehuoltoa.  Arkisin ja sunnuntaisin avoinna olevassa välinehuoltokeskuksessa työskentelee kaikkiaan lähes 50 välinehuoltajaa. 

Yhden työpäivän aikana Hyvinkään välinehuoltokeskuksessa tehdään keskimäärin 1 700 suoritetta. Yksi suorite on koko välinehuollon prosessin läpikäynyt instrumentti, instrumenttisetti tai instrumenttikori. 

 

Työskentelyä välinehuoltokeskuksessa.
Työskentelyä välinehuoltokeskuksen ns. puhtaalla puolella, jossa instrumentit tarkastetaan ja pakataan sterilointia varten.

 Välinehuoltokeskuksen aiemmat vanhat tilat eivät vastanneet välinehuollon nykyvaatimuksia. Uusien tilojen rakentaminen alkoi huhtikuussa 2021. Hankkeen kustannusarvio oli 7,3 miljoonaa euroa. 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.