Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 2.12.2021 14.15

Hyvinkään sairaalan vuoden 2000. vauva syntyi

Asiasanat:
  • Hyvinkää
  • Hyvinkään sairaala
  • synnytys

Hyvinkään sairaalan synnytysosastolla juhlistettiin ensimmäistä kertaa 2000 vuosittaisten synnytysten määrän täyttymistä keskiviikkona 1.12.2021.

Hyvinkään sairaalan vuoden 2000 vauva

Tämä ihana tyttövauva syntyi keskiviikkona aamuyöllä hyvinkääläiseen Anne ja Jarno Heikkisen perheeseen. Synnytyksen hoiti kätilö Jaana Tankkala. Hyvinkään sairaala muisti kätilöä ja perhettä kuohuvalla ja kukkasin. Vanhemmat olivat synnytyksen jälkeen hiukan väsyneitä, mutta onnellisia ja tyytyväisiä hoitoon.

Hyvinkään sairaalassa oli tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä 1997 synnytystä. Viime vuonna synnytyksiä oli samaan aikaan 1739, eli kasvu on viime vuoteen verrattuna 14,8 %.

”Aikaisempi ennätys meillä on vuodelta 2020, jolloin synnytyksiä oli 1866. Tänä vuonna mennään reippaasti yli 2000 synnytyksen, joka on huima saavutus! Ottaen huomioon, että olemme toimineet julkisivuremontista johtuen väistötiloissa, ja silti kykenemme tällaiseen suoritukseen, voimme vain olla erittäin ylpeitä henkilökunnastamme. Tämän synnytysmäärän on mahdollistanut osaltaan myös huhtikuun alusta käytössä olleet 5 synnytyssalia, kun niitä aikaisemmin oli neljä”, kertoo Hyvinkään sairaalan naistentautien ja synnytysten ylilääkäri Maija Jakobsson.

Hyvinkäälle tullaan synnyttämään koko Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän (Keusote) alueelta. Lisäksi Porvoon synnyttäjät valitsevat Hyvinkään usein synnytyspaikakseen. Myös pääkaupunkiseudulta ja Riihimäeltä saapuu jonkin verran synnyttäjiä Hyvinkäälle.

”Tänä vuonna synnyttäjien suuri määrä on johtanut valitettavasti myös siihen, että olemme joutuneet ohjaamaan jonkin verran synnyttäjiä muihin sairaaloihin viime vuotta enemmän. Kuitenkin kaikki suinkin sisälle mahtuneet synnyttäjät on otettu ilolla vastaan, ja tuo 2000 synnytystä kertoo senkin”, toteaa naistentautien ja synnytysten ylihoitaja Eerika Tausa.

Henkilökunta juhlisti tapahtumaa pienimuotoisesti kuohuvalla, pienen naposteltavan kera. 2000 synnytyksen juhlat pidetään henkilökunnalle myöhemmin, kun korona sen sallii.
 

Paljon onnea perheelle ja Hyvinkään sairaalan synnytysosastolle!