Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 14.1.2021 13:44

HUSin tuottama koronarokotusten ajanvarausjärjestelmä avattu sote-ammattilaisille

Asiasanat:
  • koronarokotus

Itsepalveluna toimiva ajanvarausjärjestelmä otetaan käyttöön väestön rokotusajanvarauksiin tammikuun lopussa, kun ikääntyneiden ja riskiryhmien rokotukset alkavat.

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 8.12.2020 kuntien yhteisen ajanvarausjärjestelmän käyttöönotosta. Järjestelmän tuottaa HUS.  

Järjestelmä on kuluvalla viikolla otettu käyttöön sote-ammattilaisten ajanvarauksiin. Tällä hetkellä rokotetaan koronapotilaita hoitavaa terveydenhuollonhenkilöstöä sekä ikääntyneiden  ympärivuorokautisen hoivan henkilöstöä ja asukkaita. Muulle väestölle ajanvaraus avautuu tammikuun lopussa. 

Asukkaiden rokotusten järjestämisestä vastaavat kunnat. Hankinnan kiireellisyyden vuoksi hankinta on tehty suorahankintana HUSissa jo käytössä olleen ajanvarausjärjestelmän laajennuksena. Apotti-järjestelmää ajanvarauksissa ei voi käyttää yhteisrokotuspisteillä, koska rokotuksista vastaavat kunnat ja HUS-alueen kunnista Apotti on käytössä vain Vantaalla. Kuntatasolla rokotusyhteistyötä on tehty myös työterveysyksiköiden ja yksityisten palveluntarjoajien kanssa.