Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 15.5.2023 09.57

HUSin hallituksen päätökset: vuoden 2024 talousarvion kehys etenee yhtymäkokouksen päätettäväksi

HUSin talousarvion valmistelua jatketaan 2 253 miljoonan euron kehyksen pohjalta.

HUS-yhtymän hallitus jatkoi viikko sitten pöydälle jätetyn HUSin talousarviokehyksen käsittelyä. Pöydällä olon aikana kehyksen valmistelua on jatkettu yhdessä Uudenmaan neljän hyvinvointialueen ja Helsingin kaupungin kanssa, jotka rahoittavat HUSin toiminnan; HUS ei saa uudessa sotepe-mallissa suoraa rahoitusta valtiolta.

Hallituksen kokouksessa käydyn keskustelun jälkeen HUS-yhtymän hallitus esittää 15.6.2023 kokoontuvalle yhtymäkokoukselle, että HUSin talousarviovalmistelua jatketaan 2 253 miljoonan euron (2 253 073 000 euron) kehyksen pohjalta. Lisäksi huomioidaan mahdolliset työnjaolliset muutokset HUS-yhtymän ja jäsenten välillä.

Yhtymän hallituksen näkemyksen mukaan tämä talousarviokehys turvaa HUSin sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimintaedellytykset.

HUS-yhtymän talousarvion kehyksen esitetään sisältävän hyvinvointialueiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella samat palvelukokonaisuudet kuin vuonna 2023. HUS vastaa erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi HUSille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito, kuten elinsiirrot, vaikeiden palovammojen hoito ja vaativa lasten sydänkirurgia.

Yhtymähallituksen esityslistalla ei ollut muita asioita. Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm.

Hallituksen kokous pidettiin 15.5.2023. Seuraava kokous pidetään 22.5.2023.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.