Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 10.1.2022 13.16

HUSin gynekologisten syöpätautien koulutukselle myönnettiin laatusertifikaatti

Asiasanat:
  • erikoistumiskoulutus
  • gynekologiset syövät
  • naistentaudit

Sertifikaatti on Suomen ensimmäinen, ja se on merkittävä osoitus HUSin gynekologisen onkologian koulutuksen laadusta.

HUSin gynekologisen onkologian lisäkoulutusohjelma erikoislääkäreille on saanut ESGO-laatusertifikaatin ensimmäisenä Suomessa.

Gynekologisen onkologian osastonylilääkäri Mikko Loukovaara pitää sertifikaattia erityisen tärkeänä isolle syöpäkeskukselle, koska se on tae koulutuksen laadusta. Akkreditointi tuo lisäksi suomalaiselle koulutukselle näkyvyyttä.

ESGO-laatusertifikaatti on myönnetty yli sadalle muulle eurooppalaiselle syöpäkeskukselle, mutta tämä on Suomen ensimmäinen.

”Tämä on uusi asia Suomessa, ja HUS on ensimmäinen sertifikaatin saanut yliopistosairaala. Olemme alan suunnannäyttäjä. Nyt pääsemme osaksi ESGO-perhettä”, Loukovaara sanoo.

HUSin vahvuutena pidettiin sitä, että se on Suomen suurin gynekologisen onkologian keskus, mikä edesauttaa korkeatasoisen hoidon ja koulutuksen ylläpitämistä ja kehittämistä. Tiloja pidettiin hyvin varusteltuina, ja edellytyksiä tarjota monitieteistä hoitoa hyvänä. Lisäksi HUS sai kiitosta erittäin motivoituneista harjoittelijoista ja hyvästä ryhmähengestä.

ESGO (European Society of Gynaecological Oncology) on gynekologisen onkologian eurooppalainen kattojärjestö, jonka tarkoituksena on edistää gynekologisten syöpäpotilaiden hoitoa sekä alan tutkimusta ja koulutusta.

Lisätietoja medialle:

Mikko Loukovaara, osastonylilääkäri, gynekologisten syöpien poliklinikka

HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.