Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 28.9.2022 15.34

HUS-yhtymän hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 3.10.2022

Asiasanat:
  • HUS
  • talous
  • yhtymähallitus

Yhtymähallituksen kokouksessa jatketaan vuoden 2023 haastavan talousarvioesityksen käsittelyä.

HUS-yhtymäkokous hyväksyi HUSin vuoden 2023 talousarviokehyksen kokouksessaan 7.7.2022. Päätetty vuoden 2023 talousarviokehys oli noin 95 miljoona euroa HUSin esitystä alhaisempi, mikä edellyttää merkittävän sopeuttamisohjelman valmistelua. HUS-yhtymän hallitus käsitteli talousarvion valmistelua 26.9.

Yhtymähallitukselle esitetään 3.10. kokoukseen päätettäväksi toimenpiteitä, joilla HUS-yhtymän vuoden 2023 talousarvioesitys valmistellaan nollatulokseen. Talousarvion tulee olla tasapainossa, jotta HUS voi toteuttaa ne investoinnit, joita erikoissairaanhoidon ja vaativan erikoissairaanhoidon palveluiden tuottaminen vaatii vuodesta 2023 eteenpäin. Keinoja talousarvion sopeuttamiseksi nollatulokseen ovat tuottojen lisääminen ja kustannusten pienentäminen.

Tuottojen lisäämiseksi hallitukselle esitetään asiakasmaksujen korottamista (4 milj. euroa) sekä omaisuuden myyntiä (2,5 milj. euroa).

Näiden lisäksi hallitukselle esitetään toimintoja, joilla HUS-yhtymän kuluja voitaisiin pienentää. Näitä olisivat:

  • tulosyksikkökohtaiset tuottavuus- ja säästötoimet (20,2 milj. euroa)
  • ICT-kulujen vähentäminen siten, että ne eivät heikennä potilasturvallisuutta, tietoturvaa tai tietosuojaa (18,0 milj. euroa)
  • yksittäisiin kokonaisuuksiin kohdistuvat kustannussäästöt kuten oman tutkimusmäärärahan leikkaaminen, kehityshankkeiden puolittaminen tai henkilöstöetuuksien pienentäminen (20,5 milj. euroa)
  • HUSin palveluverkoston ja sairaaloiden profilointi, kuten päivystysverkoston supistaminen ja Raaseporin sairaalan uudelleenorganisointi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa (18,1 milj. euroa)
  • peruspääoman koron maksamisen jäädyttäminen vuoden 2023 ajaksi (11,7 milj euroa)

Esitettävien toimenpiteiden yhteisvaikutus on noin 95 miljoonaa euroa. Esitettävät toimenpiteet eivät saa vaarantaa potilasturvallisuutta ja henkilöstöön kohdistuvia toimia pyritään välttämään.

Ylimääräinen kokous pidetään 3.10.2022 klo 8.30. Talousarviota ja -suunnitelmaa käsitellään myös 24.10. ja 14.11. pidettävissä HUS-yhtymän hallituksen kokouksissa, ja HUSin yhtymäkokous päättää vuoden 2023 talousarviosta joulukuussa.

Kokouksen esityslistan ja pöytäkirjan hakusivu


Lisätietoja

HUS-yhtymän hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, puh. 040 504 5851

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo

talousjohtaja Jari Finnilä, HUS

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.