Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 23.9.2022 10.50

HUS-yhtymän hallituksen kokouksen 26.9.2022 ennakkotiedote

Asiasanat:
  • HUS
  • talous
  • yhtymähallitus

HUS-yhtymän hallitus kokoontuu maanantaina 26.9.2022 klo 8.30. Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla.

Sote-uudistus on Suomen historian yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista. Vuoden 2023 alussa HUS on osa Uudenmaan erillisratkaisua, jossa HUS-yhtymän omistavat Uudenmaan neljä hyvinvointialuetta ja Helsingin kaupunki. HUSilla on vastuu järjestää vaativan erikoissairaanhoidon ja erikoissairaanhoidon palvelut. HUSin toiminnan rahoitus tulee Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin kautta.

Vuoden 2022 puolella HUS-yhtymän hallituksen ainoa tehtävä on HUSin vuoden 2023 talousarvion valmistelu. Kokouksessa hallitukselle esitellään valmistelun tilanne.

HUS-yhtymäkokous hyväksyi HUSin talousarviokehyksen kokouksessaan 7.7.2022. Päätetty talousarviokehys oli noin 95 miljoona euroa HUSin esitystä alhaisempi, mikä edellyttää merkittävän sopeuttamisohjelman valmistelua. Kokouksessa käsitellään mahdollisia toimenpiteitä talousarvioraamiin pääsemiseksi. Talousarviota ja -suunnitelmaa käsitellään myös 24.10. ja 14.11. pidettävissä HUS-yhtymän hallituksen kokouksissa, ja HUSin yhtymäkokous päättää vuoden 2023 talousarviosta joulukuussa. Vuoden 2023 talousarvio valmistellaan nollatulokseen.

Hallitukselle esitellään myös HUS-yhtymän investointisuunnitelma vuosille 2023 – 2026. Suunnitelma perustuu strategiaa edistäviin investointeihin, nykyiseen ja tulevaan väestöpohjaan, sekä tarpeisiin kehittää toimintaa. Tulevaa investointikautta ohjaa sote-uudistus, jolloin jatkossa HUS-yhtymällä ei tule olemaan itsenäistä oikeutta pitkäaikaiseen lainanottoon vaan investointeja rajoittaa valtioneuvoston vahvistama lainanottovaltuus. Investointisuunnitelman hankkeita on merkittävästi priorisoitu.

Linkki verkkosivuille kokouksen esityslistaan.

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.