Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 22.10.2020 11:51

HUS vetoaa opiskelijoihin: noudattakaa kokoontumisiin ja kasvomaskeihin liittyviä suosituksia

Asiasanat:
  • koronavirus

HUS on pääkaupunkiseudun oppilaitosten kautta lähestynyt opiskelijajärjestöjä vetoomuksella, että opiskelijat noudattaisivat vapaa-ajan toiminnassaan annettuja suosituksia maskien käytöstä ja kokoontumisrajoituksista.

Syksyn 2020 aikana on HUSin alueella tapahtunut useita joukkoaltistumisia ja niistä alkaneita tartuntaketjuja erilaisissa opiskelijatapahtumissa sekä opiskelijoiden vapaa-aikanaan järjestämisissä tapaamisissa. 
 
Vaikka koronavirustartunta ei yleensä aiheuta nuorille vakavaa sairastumista, se kuitenkin johtaa tartuntojen leviämiseen muuhun väestöön ja myös riskiryhmiin. Jo nyt on nähtävissä tartuntojen määrän hienoista lisääntymistä vanhemmissa ikäluokissa. 
 
HUSin vetoomuksen tavoitteena on sekä epidemian hillitseminen että opetuksen toteutumisen turvaaminen.  Joukkoaltistumisten aiheuttamat karanteenit ja koulutilojen sulkemiset vaikeuttavat merkittävästi opetuksen järjestämistä. 
 
”Ymmärrämme, että sosiaalisten kontaktien rajoittaminen on opiskelijoilta paljon pyydetty, mutta teemme sen silti, koska uskomme, että opiskelijat haluavat toimia vastuullisesti”, sanoo hallintoylilääkäri Teppo Heikkilä HUSista.