Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 16.1.2019 09.24

HUS Syöpäkeskus ja Pfizer aloittavat yhteistyön syöpälääkkeiden kliinisten tutkimusten edistämisessä

Asiasanat:
  • Syöpäkeskus
  • lääketutkimus
  • lääketieteellinen tutkimus

HUS Syöpäkeskus ja lääkeyritys Pfizer aloittavat yhteistyön syöpälääkkeiden kliinisten tutkimusten edistämisessä. HUS Syöpäkeskus on valittu Pfizerin INSPIRE-keskukseksi Suomessa.

​HUS Syöpäkeskus on Suomen suurin syövänhoitokeskus, jossa annetaan yksilöllistä syövän hoitoa. HUS Syöpäkeskuksen valinta Pfizerin INSPIRE*-keskukseksi on osoitus siitä, että siellä toteutetut kliiniset tutkimukset täyttävät korkeimmat kansainväliset vaatimukset tutkimuksen laadun ja toteutuksen sujuvuuden osalta. HUS Syöpäkeskuksen tavoitteena on osallistua uusien syöpälääkkeiden tutkimukseen jo kliinisen kehityksen alkuvaiheessa, mikä mahdollistaa uusien hoitoinnovaatioiden saamisen potilaiden käyttöön aiempaa nopeammin.

Pfizer on yksi johtavista uusien lääkeinnovaatioiden kehittäjistä maailmassa, ja syöpälääkkeet ovat keskeisessä asemassa Pfizerin tuotekehityksessä. INSPIRE-keskukset ovat osa Pfizerin kansainvälisen tutkimuksen strategista yhteistyöverkostoa. Verkostoon pääsyn edellytyksenä on mm. kansainvälisesti korkeatasoinen hoidon taso, henkilökunnan korkea osaamisen taso ja jatkuva koulutus, tutkimustoimintaan soveltuvat tilat ja laitteet sekä aiempien tutkimusten toteutus.

”Pfizerin myöntämä INSPIRE-status on osoitus siitä, että HUS Syöpäkeskuksen tutkimustoimintaa arvostetaan kansainvälisesti korkealla tasolle”, toteaa professori Panu Jaakkola ja jatkaa: ”Tutkimustoimintamme keskeisenä tavoitteena on saada uusia lääkkeitä potilaidemme käyttöön sekä edistää tutkimustulosten nopeampaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä potilaan parhaaksi. Tiiviimpi yhteistyö Pfizerin kanssa tukee tätä tavoitetta.”

”Meille Pfizerilla on erittäin tärkeää, että kansainvälinen tutkimusorganisaatiomme valitsi HUS Syöpäkeskuksen strategiseksi kumppanikseen ”, sanoo Pfizerin lääketieteellinen johtaja Jaakko Parkkinen.

”Tavoitteemme on, että voimme jatkossa tarjota Syöpäkeskukselle entistä enemmän Pfizerin tutkimuksia.”  

HUS Syöpäkeskus on jo vuonna 2014 saanut ensimmäisenä Pohjoismaissa Euroopan Syöpäkeskusorganisaation (OECI) myöntämän korkeimman ”Comprehensive Cancer Center” -statuksen.  HUS Syöpäkeskuksella on vahva asema merkittävänä eurooppalaisena syövän osaamiskeskuksena.

* Investigator Networks, Site Partnership and Infrastructure for Research Excellence

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.