Siirry pääsisältöön

Julkaistu 27.10.2020 15:30

HUS rokottaa riskiryhmiä ja lähipiiriä influenssaa vastaan marraskuun alusta alkaen ilman ajanvarausta - rokotteen ottaminen erityisen tärkeää koronaviruspandemian aikana

Asiasanat:
  • influenssa
  • rokote

HUS järjestää sairaaloissaan matalan kynnyksen influenssarokotuspisteitä. Näin HUSin alueella asuvat riskiryhmiin kuuluvat ja heidän lähipiirinsä saavat maksuttoman rokotteen helposti vaikkapa ohi kulkiessaan. 

Influenssarokote

 

Rokotuspisteitä on useissa HUSin sairaaloissa marras-joulukuun aikana. Katso tästä rokotuspisteiden päivämäärät ja aukioloajat. 

"Tänä vuonna influenssarokotteen ottamisen tärkeys korostuu entisestään, koska koronavirus ja nyt loppuvuodesta influenssavirukset leviävät samaan aikaan eikä koronavirusrokotetta ole vielä saatavilla", apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen HUSin Tulehduskeskuksesta sanoo. 

HUSin sairaaloiden rokotuspisteisiin ei ole ajanvarausta. Koronaviruspandemian aikana kiinnitetään erityistä huomiota rokotettavien ja henkilökunnan turvallisuuteen. Rokotukseen tulee saapua ilman infektio-oireita, noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä olla kasvomaski päällä. Kasvomaskeja on saatavilla myös rokotuspisteillä. 

Lapsia rokotetaan ainoastaan Uuden lastensairaalan (kuuden kuukauden ikäisestä alkaen) ja Kirurgisen sairaalan (yli kolmevuotiaasta alkaen) matalan kynnyksen rokotuspisteissä. 

Lue tästä, ketkä ovat oikeutettuja ilmaiseen influenssarokotteeseen (THL).