Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 17.2.2021 12.52

HUS parantaa hankintojensa näkyvyyttä julkisuudessa

Asiasanat:
  • hankinta
  • ostolaskut

Helmikuusta 2021 alkaen HUS julkaisee verkkosivuillaan kaikki kuntayhtymän ostolaskutiedot. Tietojen julkaisulla lisätään hallinnon avoimuutta ja luotettavuutta. Ajantasainen ostolaskujen listaus tehdään jatkossa neljännesvuosittain.

Helmikuussa julkaistava ensimmäinen tiedosto on listaus kaikista HUSin tekemistä hankinnoista vuonna 2020. Sen jälkeen tiedot uusista ostolaskuista päivitetään aina neljännesvuosittain. 

Julkaisemalla palveluiden ostoista, aineista, tarvikkeista ja tavaroista syntyneet ostolaskutiedot, HUS lisää hankintojensa läpinäkyvyyttä, vertailukelpoisuutta ja hallinnon avoimuutta. 

“Ostolaskutietojen julkaisu on osa laajempaa hankintojen kehittämistä, jota olemme tehneet jo vuodesta 2019 alkaen. Olemme määrätietoisesti noudattaneet hankintojen kohdalla avointa viestintää. Avoimuus on myös kuntaomistajien ja veronmaksajien edun mukaista”, hallintojohtaja Lauri Tanner sanoo. 

Julkaistavat tiedot on poimittu HUS kuntayhtymän laskutusjärjestelmästä. Tiedostosta löytyvät riveittäin seuraavat tiedot: toimittajan nimi ja y-tunnus, laskun summa, arvonlisävero, päivämäärä, hankinnan tehneen vastuuyksikön nimi ja numero, sekä kulutili, jolle ostolasku on kohdistettu. HUSin hankintoja voi siten tarkastella esimerkiksi toimittaja- ja tilitasolla. 

Linkki HUSin ostolaskutietoihin

Lisätiedot: 

Lauri Tanner, hallintojohtaja, lauri.tanner@hus.fi 

Feedback

Löysitkö etsimäsi?