Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 13.1.2021 9:10

HUS osallistuu virtuaalisille Lääkäripäiville 13-15.1.2021

HUS on mukana Lääkäripäivillä näytteilleasettajana. HUSin virtuaalisen osaston teemana on edelläkävijyys.

lääkäreitä opetustilanteessa

HUS on mukana Lääkäripäivillä omalla osastolla 

HUSin osastolla kerrotaan neljän videon avulla HUSista tutkimuksen ja opetuksen, huippulääketieteen ja digitaalisuuden edelläkävijänä.  

Aloitusvideossa toimitusjohtaja Juha Tuominen kertoo, millaista on tehdä töitä HUSissa ja mitä HUSin edelläkävijyys tarkoittaa.

Huippuluokan tutkijat ja opetus ovat edellytys edelläkävijyydelle. Videolla tutkimusjohtaja Anne Pitkäranta johdattelee aiheeseen, tutkija Oscar Brück kertoo automaattisesta luuytimen solumorfologian analysoinnista, tutkija Lotta Oksanen valottaa ajankohtaisia COVID19-tutkimuksia sekä tutkija Virpi Rauta kertoo terveydenhuollon digitaalisista ratkaisuista kotona. 

HUSin lääketieteellisiin läpimurtoihin voi tutustua videolla, joka esittelee kolme eri teemaa. Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven taustoittaa videolla asiaa, ylilääkäri Antti Aarnisalo ja fysiologiainsinööri Ville Sivonen kertovat sisäkorvaimplantin toiminnasta ja leikkaushoidosta, ylilääkäri Kirsi Pietiläinen ja osastonylilääkäri Anne Juuti esittelevät lihavuuden hoidon uusia menetelmiä ja ylilääkäri Mika Mäkelä ja osastonylilääkäri Pekka Malmberg kertovat uudesta pikkulasten astman diagnosoinnin mittausmenetelmästä. 

HUSissa kehitetään asiakaslähtöisiä ja vaikuttavia digitaalisia palveluja potilaille, terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja kunnille. Ratkaisuissa hyödynnetään muun muassa pilvipalveluja, terveysteknologiaa, tekoälyä sekä tiedon louhintaa. Videolla kehittämisjohtaja Visa Honkanen, innovaatiojohtaja ja osastonylilääkäri Miikka Korja sekä erikoistuva lääkäri RahulRaj kertovat esimerkkejä HUSin digitalisaatioon liittyvistä hankkeista ja siitä, miten projekteihin pääsee mukaan.