Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 16.9.2022 12.39

HUS-kuntayhtymän hallituksen kokouksen 19.9.2022 ennakkotiedote

Asiasanat:
  • hallitus
  • HUS
  • sote-uudistus

HUSin hallitus kokoontuu maanantaina 19.9.2022 klo 8.30. Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla.

Hallitukselle esitellään päätettäväksi uusi HUS-yhtymän organisaatiorakenne, jonka on määrä tulla voimaan 1.1.2023.

Kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa, HUSin sairaanhoitoalueiden toiminta nykymuodossaan päättyy. HUS uudistaa omaa organisaatiotaan, jotta se voisi jatkossakin toimia tehokkaasti yhdessä Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin sekä Etelä-Suomen yhteistyöalueen kanssa.

Kuntayhtymän hallitukselle esitettävä organisaatiorakenne noudattaa uuden HUS-yhtymän hallintosääntöä, jonka yhtymäkokous hyväksyi 7.7.2022. Esityksessä HUS-yhtymän muodostaisi jatkossa kuusi erikoissairaanhoidon ydinpalveluiden tulosaluetta ja yksi konsernipalveluiden tulosalue. Uutena toimintona konsernipalveluiden tulosalueelle tulisi keskitetty asiakkuudenhallintayksikkö varmistamaan yhteistyömallit Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin sekä Etelä-Suomen yhteistyöalueen ja valtakunnallisten asiakkuuksien osalta.

Hallitukselle esitetään myös muun muassa, että uusien ydinpalveluiden tulosalueiden johtajien tehtävät sekä asiakkuusjohtajan tehtävät laitetaan haettavaksi sisäisesti.

Linkki verkkosivuille kokouksen esityslistaan.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.