Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 19.4.2022 18.06

Hoitajajärjestöjen lakko peruuntui – ohjeita potilaille

Asiasanat:
  • TES-sopimus 2022

Tehy ja SuPer ilmoittivat tänään klo 16, että hoitajien lakon toinen vaihe ei ala huomenna. Jo tehdyt aikojen peruutukset pysyvät voimassa, ellei potilaaseen olla puhelimitse yhteydessä. Laboratorio- ja kuvantamispisteet voivat ruuhkautua.

Koska tieto lakon peruuntumisesta tuli vasta päivän päätteeksi, lakon vuoksi tehdyt ajanvarauksien peruutukset pysyvät pääsääntöisesti voimassa, ellei potilas saa yhteydenottoa hoitavasta yksiköstä.

Keskiviikkona 20.4. HUSin yksiköissä keskitytään jo sairaalassa olevien potilaiden hoitoon ja ryhdytään kutsumaan loppuviikon potilaita kiireellisyysjärjestyksessä. Yksiköistä ollaan yhteydessä potilaisiin ja ilmoitetaan uudesta ajanvarauksesta. Omat voimassa olevat ajanvaraukset voi tarkistaa sähköisestä asiointipalvelu Maisasta.

Laboratorio- ja kuvantamispisteet auki

Kaikki laboratorion näytteenottopisteet, röntgenit ja muut kuvantamispalvelut pyritään avaamaan 20.4., mutta on mahdollista, että toiminnan käynnistämisessä on viiveitä ja palvelut ruuhkautuvat.

Synnytykset Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa jatkuvat

Aiemmin päivällä tiedotettu Lohjan ja Hyvinkään sairaaloiden synnytyssulku on päättynyt ja sairaaloihin voi hakeutua synnyttämään normaalisti. Lue lisää tiedotteesta.