Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 7.2.2022 14.36

Henkilökunnan koronavirukseen liittyvän riittävän suojan varmistaminen edennyt hyvin HUSin yksiköissä

Asiasanat:
  • korona
  • koronavirus
  • koronarokotus

Tartuntatautilain uuden väliaikaisesti voimassa olevan 48 a pykälän mukainen riittävän suojan tarkistaminen edennyt nopeassa tahdissa HUSissa. Korvaavia tehtäviä toisista yksiköistä selvitetään noin 0,5 prosentille asiakkaiden ja potilaiden kanssa työskentelevästä henkilökunnasta.

Lue aiempi uutinen aiheeseen liittyen.

Lain mukainen riittävä suoja koronavirukselta edellytetään noin 24 000:lta HUSin 27 000 työntekijästä. Tällä hetkellä muun työn selvittämisprosessi koskee HUSissa noin 120 rokottamatonta tai yhden rokotteen ottanutta työntekijää. Muun työn selvityksen piirissä on muun muassa lähihoitajia, sairaanhoitajia, bioanalyytikoita, laboratoriohoitajia, kätilöitä, laitoshuoltajia ja osastonsihteereitä. Muun työn selvitykseen ei ole tullut yhtään lääkäriä.

Osalle työntekijöistä korvaava työ on pystytty järjestämään omasta yksiköstä. HUSissa on myös yksittäisiä työntekijöitä, jotka ovat ilmoittaneet, että eivät halua ottaa vastaan korvaavaa työtä.

HUSissa on yksittäisiä tilanteita, joissa ilman lainmukaista suojaa oleva henkilö jatkaa työskentelyä potilashoidon tehtävissä. Kyseessä voi olla henkilö, joka ei lääketieteellisistä syistä voi ottaa rokotetta tai henkilö, jota erityisestä syystä joudutaan käyttämään työtehtävissä, joissa suojaa edellytetään. Nämä työntekijät käyvät testissä 72 tunnin välein ja esittävät negatiivisen testituloksen työhön tullessaan. Lisäksi riittävästä terveysturvallisuudesta huolehditaan asianmukaisin suojavarustein ja hygieniatoimin.

Nyt on tiedossa kymmenkunta työntekijää, jotka lääketieteellisistä syistä eivät voi ottaa tällä hetkellä käytössä olevia rokotteita. Erityisen syyn arvio tehdään työyksiköissä ja tilanne vaihtelee yksikön muun henkilöstötilanteen mukaan. HUSissa on tiedossa yksi työntekijä, joka on irtisanoutunut tartuntatautilain lisäpykälän vuoksi.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.