Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Uutinen Julkaistu 14.4.2023 14.30

Hankintojen strategiset linjaukset uudistettiin

Asiasanat:
  • hankinnat
  • julkiset hankinnat

HUSin hankintojen strategiset linjaukset on päivitetty. Linjaukset luovat perustan HUS-yhtymän hankinnoille, hankintatoimen kehittämiselle ja tukevat yhtymän strategisten tavoitteiden saavuttamista.

Keskeisiä muutosvoimia päivitystyölle ovat olleet hyvinvointialueiden perustaminen ja sen aiheuttamat muutokset, Suomen kansallisen hankintastrategian ”Hankinta-Suomen” voimaan tuleminen sekä HUSin strategian uudistaminen.

”Hankintojen strategiset linjaukset määrittävät pitkän aikavälin suunnan hankinnoillemme. Linjauksissa on sovittu myös kehitystoimenpiteistä, joissa huomioidaan tarvitsemiemme tuotteiden ja palveluiden laajuus sekä olemassa olevat hankintamarkkinat. Olemme myös määritelleet, miten ryhdymme toteuttamaan muutosta”, toteaa HUSin hankintojen vastuualueen johtaja Leena Koponen.

HUSin johtoryhmä hyväksyi hankintojen uudet strategiset linjaukset helmikuussa 2023. Hankintojen strateginen ohjausryhmä vastaa linjausten toimeenpanon seurannasta.

”HUSin hankinnat ovat tehneet viime vuosina paljon töitä hankintojen lainmukaisuuden varmistamiseksi ja hankintatoiminnan kehittämiseksi. Jatkamme kehitystyötä edelleen. Tavoitteemme on, että hankintoja johdetaan tuloksellisesti ja vaikuttavasti. Lisäksi haluamme tehdä hankintaprosessista sujuvamman, ja lisätä hankintojen vastuullisuutta ja innovatiivisuutta”, kertoo hankintajohtaja Timo Martelius.


HUSin hankintojen strategiset linjaukset

1.    Johdamme hankintoja niiden elinkaaren ajan tietoon perustuen ja edistämme niiden taloudellista ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.
2.    Varaudumme ennakoivasti hankintoja koskeviin toimintaympäristön muutoksiin.
3.    Varmistamme hankintaosaamisemme korkean tason ja laaja-alaisuuden.
4.    Toteutamme hankinnat yhteistyössä, erilaiset tarpeet huomioiden.
5.    Tehostamme hankinta- ja sopimushallintaprosesseja ja niiden digitalisointia.
6.    Edistämme markkinoiden toimivuutta ja hankintojemme houkuttelevuutta.
7.    Toteutamme hankinnat vastuullisesti.
8.    Edistämme tuotekehitystä ja innovaatioiden syntymistä hankinnoissa.

Tutustu uudistettuihin hankintojen strategisiin linjauksiin tarkemmin täällä. 
 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.