Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 11.6.2021 15:22

FINENTRY-palvelu sujuvoittaa maahantuloa – uudet ominaisuudet myös jalkapallon EM-kisakävijöiden hyödynnettävissä

Asiasanat:
  • Finentry
  • korona
  • koronavirus

FINENTRY-palvelu opastaa pandemian aikana Suomeen saapuvia sekä sujuvoittaa koronavirustestausta. Ulkomailta Suomeen palaavat jalkapallon EM-kisaturistit sekä muut Suomeen ulkomailta saapuvat saavat FINENTRY-palvelun kautta ajankohtaiset toimintaohjeet sekä tilannekohtaisen ohjauksen koronavirusnäytteenottoon. Koronavirustestauksilla voi lyhentää omaehtoista karanteenia.

Finentryn yhteenvetonäkymät

Finentry.fi-infosivu on julkaistu jo 13 kielellä ja palvelussa on vieraillut jo lähes 270 000 kävijää. Palvelun kautta voi varata ajan koronavirustestaukseen jo ennen Suomeen saapumista.

”Virusmuunnoksen leviämisen estämiseksi on tärkeää, että Suomeen saapuvat matkailijat noudattavat toimintaohjeita ja hakeutuvat koronavirusnäytteenottoon. FINENTRY-palvelun käyttö tekee testiin hakeutumisen helpoksi ja sujuvoittaa maahantuloa maahantulopisteissä”, sanoo ylilääkäri Asko Järvinen HUSista.

Uutta FINENTRY-palvelussa: henkilökohtainen yhteenvetonäkymä nopeuttaa ja helpottaa maahantuloa rajapisteessä

FINENTRY-palvelussa on uusi ominaisuus, jonka avulla palvelun käyttäjä saa näkyviin yhteenvetonäkymän, jota hän voi näyttää maahantulopisteessä. Näkymän värikoodit vihreä, keltainen ja oranssi osoittavat sen, tarvitseeko hän Suomeen saavuttaessa koronavirusnäytteenottoa ja onko testiaika jo varattu. Tämä palvelun lisäominaisuus sujuvoittaa rajalla maahantuloa Suomeen.

Mikä FINENTRY on?

FINENTRY-palvelussa maahantulija voi kartoittaa jo ennen matkaa tai matkan aikana Suomeen matkustamisen toimintaohjeita, varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin, saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen sekä koronavirustestin tuloksen. Palvelu ohjaa toimenpiteisiin ja tarvittaessa koronavirustestiin lähtömaan ja yksilöllisen kartoituksen mukaisesti. Palvelun käyttäjä voi osoittaa yksinkertaisella yhteenvetonäkymällä testaustarpeen olevan huomioitu ja siten nopeuttaa toimintaa rajalla.

Suomen viranomaisten ohjeiden mukaan päivittyvä palvelu sujuvoittaa ajantasaisten ohjeiden saamista. Selaimessa toimivan palvelun käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoa:

www.finentry.fi

Suomeen matkustamisen rajoituksista:

www.raja.fi/korona-info

www.raja.fi/rajaliikenne-ohjeet-korona