Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 13.11.2023 12.10

Etsimme uusia jäseniä HUSin asiakasraateihin, kokemusasiantuntijoiksi ja vertaistukijoiksi

Asiasanat:
 • asiakasraati
 • kokemusasiantuntija
 • vertaistuki

HUSissa toimii lähes 400 henkilöä asiakasraadeissa, tutkimusraadeissa, kokemusasiantuntijana tai vertaistukijana. He kaikki toimivat ammattilaisten kanssa yhteistyössä palveluiden arvioimisessa ja kehittämisessä sekä sairaalan asiakkaiden tukemisessa.

Kokemusasiantuntijarekry kuvituskuva

Nyt voit hakea mukaan toimintaan kevään 2024 kaudelle! Tarjoamme perehdytyksen tehtävään, lisäkoulutusta, tukea ja virkistystä. Edellytämme sitoutumista salassapitoon, sairaalan hygieniakäytäntöihin ja savuttomuuteen tehtävän aikana. Toiveena, että kokemustoimintaan osallistuvien terveydentila on sellainen, että jaksaa olla aktiivisesti mukana. Nyt haetaan henkilöitä alla oleviin avoimiin tehtäviin, jotka alkavat keväällä 2024. Seuraava rekrytointi käynnistyy kesällä 2024.

Asiakasraadit

Asiakasraadeissa arvioidaan ja kehitetään palveluita ryhmänä työntekijän kanssa. Tapaamisia on 4-6 kertaa vuodessa ja tehtävässä toimitaan kahden vuoden ajan. Asiakasraadin tapaamisista maksetaan kokouspalkkio.

Kokemusasiantuntija

Kokemusasiantuntijalla tarkoitamme potilasta tai hänen läheistään, jolla on kokemusta sairaudesta, vammaisuudesta tai erityisestä elämäntilanteesta, ja on saanut tehtäväänsä koulutuksen. HUSissa kokemusasiantuntijat toimivat ammattilaisen työparina tai työryhmissä osallistuen palveluiden kehittämiseen, henkilökunnan kouluttamiseen tai ryhmänohjaamiseen ja pitää vertaisvastaanottoja. Kokemusasiantuntijatehtävistä maksetaan palkkio. Voit hakea mukaan toimintaan, vaikka et vielä olisikaan käynyt kokemusasiantuntijakoulutusta.

Avoimia tehtäviä ovat:

 • Harvinaissairauksien asiakasraati hakee henkilöitä, joilla on harvinainen sairaus.
 • Hyvinkään sairaala hakee asiakasraatiin erityisesti miehiä ja työikäisiä henkilöitä.
 • Neurokeskus hakee asiakasraatiin henkilöä, jolla on kokemusta neurologisen/ neurokirugisen potilaan lähesenä olosta.
 • Porvoon sairaala hakee asiakasraatiin suomen- ja ruotsinkielisiä henkilöitä. Mielellään otamme mukaan myös eri kieli- ja kulttuuritaustaisia.
 • Psykiatria, Tikkurilan psykoosipoliklinikka etsii kokemusasiantuntijaksi nuoria aikuisia (n. 18-30 v), joilla on kokemusta psykoosisairaudesta (esim. skitsofrenia).
 • Psykiatria, Riippuvuuspsykiatria etsii kokemusasiantuntijaa, jolla on omakohtaista kokemusta opioidikorvaushoidossa olemisesta ja joilla on oma kokemus ADHD:sta.
 • Pää- ja kaulakeskus hakee asiakasraatiin ja kokemusasiantuntijoiksi henkilöitä, joilla on kokemusta seuraavista: karsastus, perinnöllinen silmäsairaus, sisäkorvaistute itsellä tai lapsella, pitkäaikainen nenän tukkoisuus tai suun alueen syöpä. Etsimme myös glaukoomapotilaita, jotka ovat ostopalvelun piirissä. Iällä ei ole väliä, mutta joukkoomme mahtuu erityisesti 18–45-vuotiaita henkilöitä. Mielellään otamme mukaan myös henkilöitä, joilla on eri kieli- ja kulttuuritausta.
 • Tulehduskeskus hakee asiakasraatiin henkilöitä, joilla on asiointikokemusta Iho- ja allergiasairaalasta ja kokemusasiantuntijoita, joilla on kokemusta reuma-, iho- tai allergiasairauksista.

Vertaistukija

Vertaistukija on selviytynyt sairaudesta/vammasta/elämäntilanteesta tai sopeutunut elämään asian kanssa ja haluaa tukea muita sairastuneita. Vertaistukijoita tarvitaan laajasti eri sairaaloiden potilaille ja läheisille. Vertaistukitehtävät ovat vapaaehtoistehtäviä eli niistä ei makseta palkkiota. HUSissa vertaistukitoimintaa koordinoi OLKA. Avoimia vertaistukitehtäviä on jatkuvasti.

Tervetuloa mukaan! 

Lähetä lyhyt hakemus osoitteeseen anu.toija@hus.fi 30.11.2023 mennessä. Kerro hakemuksessasi

 • Oma nimi, ikä, kielitaito
 • Puhelinnumero, sähköpostiosoite ja paikkakunta
 • Mitä avointa tehtävää haet (vertaistukitehtävissä kerro myös, mihin voisit tarjota vertaistukea)
 • Miksi olisit sopiva henkilö ko. tehtävään
 • Kerro myös, jos sinulla on kokemusasiantuntija- tai kokemustoimija- tai vertaistukijakoulutus. Kerro myös, kuka on koulutuksen järjestäjä ja minä vuonna olet käynyt koulutuksen. Voit hakea tehtäviin, vaikka sinulla ei olisikaan koulutusta.

 

Lisätietoja

Anu Toija, kehittämispäällikkö, asiakasosallisuus, HUS
anu.toija@hus.fi  
050 466 5152

Lue lisää HUSin raadeista ja kokemusasiantuntijatoiminnasta tästä linkistä.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.