Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 22.8.2022 14.21

Etävastaanotoilla sujuvoitetaan fysioterapiaohjauksen saamista

Asiasanat:
  • integraatiohankkeet
  • fysioterapia
  • synnytykset

Jorvin sairaalan fysioterapiassa on käynnistynyt pilotti, jonka tarkoituksena on kokeilla etävastaanottoa kolmannen ja neljännen asteen repeämän saaneiden synnyttäneiden fysioterapiaohjauksessa osastolta kotiutumisen jälkeen.

Kuvituskuva: Nainen katsoo puhelinta

Jorvin sairaalassa fysioterapiaohjauksen saavat lääkärin määräyksellä synnyttäneet, joilla on kolmannen ja neljännen asteen peräaukon sulkijalihaksen repeämä. Aikaisemmin synnyttäneiden fysioterapiaohjaus toteutui osastolla ennen kotiutumista. Koronapandemian vuoksi vuonna 2020 pyrittiin vähentämään fyysisiä kontakteja toteuttamalla synnyttäneiden fysioterapiaohjaus puhelimitse potilaan kotiuduttua osastolta. 

“Fysioterapeutit ja synnyttäneet ovat kokeneet ohjauksen soveltuvan hyvin osastolta kotiutumisen jälkeen. Puhelimitse ohjaamisessa haasteena ovat kuitenkin olleet potilaan tavoittaminen ja materiaalin jakaminen. Tämän vuoksi on koettu tarpeelliseksi kokeilla ajanvarauksellista etäohjausta hyödyntäen Maisa-asiakasportaalin videovastaanottoa”, kertoo projektipäällikkö Miia Malmberg HUSin kuntoutuksen linjalta. 

Pilotin tavoitteena on sujuvoittaa synnyttäneiden fysioterapiaohjauksen saamista kotiutumisen jälkeen, yhtenäistää peräaukon sulkijalihaksen kolmannen ja neljännen asteen repeämäpotilaiden fysioterapiaan ohjautumista Jorvin sairaalassa ja lisätä potilaan mahdollisuutta vaikuttaa etäohjauksen ajankohtaan. 

“Pilotissa selvitämme, kokevatko synnyttäneet videovastaanoton tai puhelinohjauksen sopivaksi tavaksi toteuttaa kolmannen ja neljännen asteen repeämäpotilaiden ohjaus synnytyksen jälkeen. Synnyttäneet saavat jatkossa fysioterapiaohjausta Maisa-asiakasportaalin videovastaanotolla, puhelimitse tai osastolla”, kertoo fysioterapeutti Sirkku Vuolle Jorvin sairaalasta. 

Potilas pystyy valmistautumaan fysioterapiaohjaukseen ja keskittymään paremmin ohjaustilanteeseen, kun aika on etukäteen tiedossa. Videoyhteys lisää ohjauksen laatua ja mahdollisuuksia puheluun verrattuna. Pilotin aikana fysioterapiaohjausta annetaan etävastaanottojen lisäksi myös osastolla. 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.