Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 12.12.2022 16.05

Askel kohti oman alan työuraa - Ellan kesä reskontranhoitajana

Asiasanat:
  • kesätyö
  • uratarina

Tuotantotalouden opiskelija Ella Talme etsi työtä, joka olisi ensimmäinen askel kohti oman alan työuraa. Hän pääsi kesätöihin HUS Asvian myyntilaskutukseen reskontranhoitajaksi. Kesän aikana Ella pääsi työelämän makuun mutta ehti myös lomailla toiveidensa mukaisesti.

Reskontranhoitaja Ella Talme

Ella kerrytti itselleen tärkeitä työelämän taitoja kesätöissä HUSissa.

“Aiemmat työkokemukseni ovat kahvilasta, joten tänä kesänä halusin päästä tekemään toimistotöitä. Kun aloitin täällä, minulla ei ollut aiempaa osaamista vastaavista töistä, mutta se ei haitannut yhtään. Varsinkin ensimmäisen viikon ajan joku työkavereistani oli koko ajan vierellä ja neuvoi eteenpäin. Siinä sitä oppii!  

Reskontranhoitajan työ vaatii tarkkuutta 

Reskontranhoitajana työskentelen Excelin ja laskujen parissa ja teen niihin korjauksia. Olen esimerkiksi vakuutusyhtiöihin yhteydessä ja selvittelen ongelmia. Tämä työ vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta. Lisäksi siitä on apua, jos omaksuu erilaisten ohjelmien käytön nopeasti.  

Kesätyö kehittää työelämätaitoja  

Tärkein anti oman urani kannalta ovat olleet työelämätaidot, varmuuden kartuttaminen ja vastuunkanto. Myös tietämys taloushallinnosta ja ison organisaation toimintatavoista auttavat varmasti eteenpäin urallani. Ja kun kesätöissä jalan saa oven väliin, niin ehkä kontaktien avulla saa seuraavia kesätöitä, sillä tämän kokoisessa isossa organisaatiossa erilaisia mahdollisuuksia riittää! 

Kesälomaa kesätyöntekijälle 

Olen ollut oikein tyytyväinen tähän kesätyöhön. Kesä ei ole sitä paitsi ollut pelkkää työntekoa. Kerroin jo haastatteluvaiheessa muutamista vapaapäivätoiveistani, ja ne ovat toteutuneet hyvin. On ollut ihan mahtavaa huomata, miten helposti kesätyöntekijällekin järjestyi yksi vapaaviikko ja pari pitkää viikonloppua.” 

 

 

Ura taloustehtävissä HUSissa? 

Kuten mikä tahansa organisaatio, myöskään sairaala ei pyöri ilman hallinto- ja talousasiantuntijoita. Tutustu myös Johannaan, joka työskentelee taloussuunnittelijana HUSissa. 

Mikä on HUS Asvia? 

HUS Asviassa työskentelee yli 4 000 sote-alan tukipalvelujen ammattilaista merkittävänä osana laadukasta potilaan hoitopolkua. Laajaan palveluvalikoimaamme kuuluvat laitoshuoltopalvelut, potilas- ja henkilöstöruokailupalvelut, asiointi-, osastonsihteeri- ja tekstinkäsittelypalvelut sekä henkilöstö- ja talouspalvelut. 

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.