Siirry pääsisältöön

Uutinen Julkaistu 29.9.2021 12.55

Alueellisiin apuvälinepalveluihin liittyvät sopimukset hyväksytty

Asiasanat:
  • Hyvinkää
  • Apuvälinekeskus
  • apuvälineet

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä (Keusote) ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) uudistavat alueellisia apuvälinepalveluita. Keusoten ja HUSin hallitukset ovat hyväksyneet apuvälinepalvelujen keskittämisen HUS Hyvinkään Alueelliseen apuvälineyksikköön ja HUS Apuvälinekeskukseen. Muutoksen tavoitteena on tuottaa yhdenvertaiset palvelut alueen asukkaille. Asiakkaan kannalta muutokset toiminnassa näkyvät vuoden 2022 alusta.

Nainen pyörätuolissa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) uudistavat alueellisia apuvälinepalveluita. Keusoten ja HUSin hallitukset ovat hyväksyneet apuvälinepalvelujen keskittämisen HUS Hyvinkään Alueelliseen apuvälineyksikköön ja HUS Apuvälinekeskukseen. Muutoksen tavoitteena on tuottaa yhdenvertaiset palvelut alueen asukkaille. Asiakkaan kannalta muutokset toiminnassa näkyvät vuoden 2022 alusta.

Apuvälinetarpeen arviointi, lainaus- ja palautustoiminta sekä kotikäynnit tuotetaan edelleen kuntien apuvälinepalvelupisteissä lähellä asukasta. Yksilöllisiä muutostöitä ja erityisosaamista vaativat apuvälinepalvelut keskitetään Keusoten alueelta Hyvinkään sairaalassa toimivaan HUS Hyvinkään Alueelliseen apuvälineyksikköön.

Henkilökohtaisten apuvälineiden maksusitoumusten käsittely siirtyy Helsingissä sijaitsevaan HUS Apuvälinekeskukseen. Näitä ovat esimerkiksi maksusitoumuksilla hankittavat hoitosukat, rintaproteesit, yksilölliset tuet, tukipohjalliset, yksilölliset jalkineet, peruukit ja silmälasit.

Tiedotamme muutoksista tarkemmin myöhemmin lisää.


Lisätiedot:

Minna Kontio, asiantuntija, Keusote, p. 050 497 3040, minna.kontio@keusote.fi

Päivi Sokoff, palvelusuunnittelija, HUS Hyvinkään Alueellinen apuvälineyksikkö, p. 040 185 1494, paivi.sokoff@hus.fi

Kaija Jokela, johtaja, HUS Apuvälinekeskus, p. 040 732 5767, kaija.jokela@hus.fi

 

 

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Hyvinkään sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula.