Laboratorier HUSLAB

Välkommen till HUSLAB. HUSLABs laboratorier betjänar dig i Nyland, Kymmenedalen och i Södra Karelen. Välj i listan vilket laboratorium du vill gå till enligt provtyp eller på kartan enligt läge. Till flera av laboratorierna kan du boka tid på förhand.​​​​​​​​​​​ Vissa verksamhetsställen​ tar prover med remiss från privatläkare.

Laboratorierna i Södra Karelen finns på webbplatsen Eksote: www.eksote.fi​ (endast på finska).

 

Verksamhet under coronavirusepidemin

 

HUSLABs laboratorier betjänar främst genom tidsbokning nu under epidemin. Du kan boka tid på nätet på adressen www.huslab.fi/ajanvaraus. Alla våra lediga tider syns även på nätet.

Vi betjänar fortfarande patienter som lämnar prover hemifrån och akuta jourpatienter med könummer.​ Du kan också be någon annan hjälpa dig med att hämta eller returnera provtagningsburkarna​.

Om du har luftvägssymtom eller andra sjukdomssymtom som inte hör till undersökningen och om din undersökning inte är brådskande, flytta den bokade tiden tills symtomen har försvunnit. Tala om för provtagaren om du har symtom för förkylning.

Kom till laboratoriet strax före din bokade tid och helst ensam utan ledsagare om det är möjligt.

Vissa av våra verksamhetsställen är stängda och öppettiderna kan ändras. Kontrollera uppdaterad information www.huslab.fi.

Screening av livmoderhalscancer

 

Om din screeningtid är väldigt snart, rekommenderar vi att du kontrollerar situationen vid verksamhetsstället >> Laboratorier

Om provtagningsstället är stängt, betyder det att vi varit tvungna att annullera din tid. Information om detta har sänts hem till dig per brev. >> Boka en ny tid för screening .

Grupp 2
Grupp 1

 

Tidsbeställning och 
 patientrådgivning
 09 471 86800  
 mån–fre kl. 7.30–15.30
Patientrådgivning är stängd fre 22.5.2020