Lääkärien erikoistumiskoulutus

HUS:n tärkeänä yhteistyökumppanina lääkärikoulutuksessa toimii Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta.

Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa voi suorittaa lääkärin ja hammaslääkärin perustutkinnon lisäksi sekä ammatillisen että tieteellisen jatkokoulutuksen.


Ammatilliseen jatkokoulutukseen voi hakeutua lääkäriksi ja hammaslääkäriksi valmistumisen ja laillistamisen jälkeen. Koulutus tapahtuu sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja muissa terveydenhuollon yksiköissä ja yliopistoissa. Ammatillinen jatkokoulutus sisältää yleislääketieteen erityiskoulutuksen sekä erikoislääkärikoulutuksen.

Tiedekunnan sivulta löytyy tärkeää tietoa opinto-oikeuden hakemisesta, erikoisalojen tutkintovaatimukset ja lokikirjat sekä koulutuspaikat

Erikoislääkärin lisäkoulutusohjelmaan voi ilmoittautua erikoislääkäritutkinnon suorittamisen jälkeen. Lisäkoulutusohjelma ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta.

Tieteellisenä jatkokoulutuksena voi suorittaa filosofian lisensiaatin, filosofian tohtorin, lääketieteen tohtorin ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinnon. Lääketieteellisen tiedekunnan sivuilla on tietoa mm. jatko-opinto-oikeuden hakemisesta, tutkintovaatimuksista ja opetustarjonnasta.

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opinto-oppaat sisältävät keskeiset määräykset sekä koulutusohjelmien opetussuunnitelmat.