Rahoituksen hakeminen ja rahoitussuunnitelma

​HUS:ssa kliinisen tutkijan tutkimusrahoitus koostuu pääosin seuraavista rahoituslähteistä, joita haetaan erikseen: 

 
 • Ulkoinen tutkimusrahoitus
  Tutkimusryhmät saavat työhönsä tutkimusrahoitusta kotimaisista ja kansainvälisistä lähteistä. Tärkeimmät tutkimuksen rahoittajat ovat Suomen Akatemia, Euroopan unioni, Tekes, kotimaiset säätiöt, yritykset sekä valtion ministeriöt.
 
 • Valtion tutkimusraha (VTR)
  Tutkimustoimikunta jakaa hakemusten perusteella rahoitusta yliopistotasoiseen terveyden tutkimukseen. Rahoitushaku vuoden 2019 tutkimusrahan hakemiseksi aukeaa maaliskuussa 2018. 
 
 • HUS:n oma tutkimusraha
  ​HUS:n linjaorganisaatioille myönnettävä tutkimusraha, jota voidaan jakaa tutkijoille linjaorganisaatioiden mukaisesti. 
 
 • Tutkijakohtaiset apurahat
  HUS:n tutkija voi hakea henkilökohtaista apurahaa tutkimukseensa yksityisiltä säätioiltä, jotka ovat laajasti listattuna Aurora-tietokantaan. Kun rahoituksen saajana on tutkija yksityishenkilönä, hallinnoidaan apuraha HYKS-instituutin kautta.  
 

Tutkimusrahoituksen hakupalvelut

Helsingin yliopiston ja HUS:n tutkimusrahoituksen hakupalvelut ovat yhteiskäytössä kaikille HUSin ja Helsingin yliopiston kliinisille tutkijoille.


Tutkijoille on tarjolla erilaisia rahoituksen haun infotilaisuuksia ja koulutuksia, jotka löytyvät Tutkijan tukipalveluista Tutkimuskoulutuksen alta.
 
 
Rahoituksen myöntäjä edellyttää tutkimusrahoituksen käytöstä raportin. Erimuotoisten rahoitusten hausta ja raportoinnista löytyvät ohjeet täältä​
​​​
tutkimuksen rahoitus hus.jpg
pelkka aurora.jpg
budjetointipohjat.jpg
VTR_oikea.jpg
suomen_akat_oikea.jpg
tutkimusrah_hakupalv_oikea.jpg
tutkimrah_hak_raport_oikea.jpg