Valitse hoitopaikaksi HUS

Vuoden 2014 alusta on jokainen suomalainen voinut valita vapaasti oman hoitopaikkansa. Erikoissairaanhoidossa valinta tapahtuu keskustelemalla hoitoon lähettävän lääkärin kanssa. Suomen suurin sairaanhoitopiiri HUS tarjoaa hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla. Hoitotuloksiltaan HUS ja erityisesti siihen kuuluva yliopistollinen sairaala Hyks ovat monilla aloilla huippuluokkaa jopa koko maailman tasolla. Voit siis tulla hoitoon HUS:iin asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Tutustu valinnanvapauteen www.valitsehus.fi -sivuilla.

 
Keskustele oman lääkärisi kanssa mahdollisuuksista, joita hoito HUS:ssa voi sinulle tarjota. Sinä päätät missä haluat itseäsi hoidettavan ja lääkärisi kirjoittaa sen mukaisesti lähetteen kyseiseen sairaalaan. Lähetteellä tapahtuvan erikoisairaanhoidon kustannukset ohjataan aina kotikuntasi maksettavaksi.
 

Lähettävää lääkäriä auttaa HUS:n lähetenavigaattori​Lähetenavigaattori listaa lääkärille HUS:n poliklinikat ja etsii niiden joukosta kolmen hakutiedon (elektiivinen tai päivystys, potilaan kotikunta ja erikoisala) perusteella oikean kohteen. Navigaattorista näkee sekä sähköisen että fyysisen poliklinikkaosoitteen. Jos lääkäri ei voi käyttää sähköistä lähetettä, hän voi tulostaa osoitteen navigaattorista.  ​​​Ryhmä 4
Ryhmä 3
Ryhmä 1
Ryhmä 2