Seurantatutkimus - kokemus auttaa muita

Osallistumalla seurantaan ja palauttamalla seurantalomakkeen voit auttaa keräämään tärkeää tietoa lääkkeiden käytön turvallisuudesta raskauden aikana. Kyseessä ei ole lääketutkimus, vaan keräämme tietoa yleisesti niistä lääkkeistä joita äiti muutenkin raskauden aikana käyttää. Nimettömiä tietoja käytetään tilastollisissa tutkimuksissa, yhteistyössä muiden Euroopan teratologisten tietopalveluiden kanssa.

Käytännössä seuranta tapahtuu lähettämällä äidille seurantalomake pari kuukautta lasketun ajan jälkeen. Lomakkeessa kysytään perustiedot raskauden ja synnytyksen kulusta ja lapsen tiedot. Lomake on helppo ja nopea täyttää.

Teratologinen tietopalvelu kerää seurantatiedot luottamuksellisesti, ja kaikki henkilötiedot poistuvat tietokannasta lomakkeen palautuksen jälkeen. Osallistuminen seurantaan on täysin vapaaehtoista.

Seurantatutkimus on erityisen tärkeää, koska lääkkeiden käytön turvallisuudesta raskauden aikana on vaikeaa kerätä luotettavaa tietoa. Lähes kaikki lääkkeet läpäisevät istukan ja kulkeutuvat sikiöön, mutta vain harvan lääkkeen tiedetään olevan selkeästi haitallisia sikiön kehitykselle.

Voit halutessasi osallistua seurantatutkimukseen soittamalla meille. Sinulta kysytään perustiedot aiempaa terveystaustaasi sekä raskauttasi koskien.

Osallistumalla voit olla mukana kartuttamassa tärkeää tietoa!

 

 


 

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa?

Soita meille!

Teratologinen tietopalvelu vastaa puheluihin arkisin klo 9-12

puh. 09 471 76500 (norm. hintainen puhelu)