Raskaus ja kalan syöminen

Kala sisältää terveellisiä rasvahappoja (erityisesti omega-3), useita vitamiineja (mm. D-vitamiini) ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kalaa on hyvä syödä kaksi - kolme kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen (raskauden aikana tietyin rajoituksin). 

Kalaöljyä sisältäviä luontaistuotteita ei yleensä suositella raskauden aikana, koska valmisteiden hyödyistä ja puhtaudesta ei ole varmuutta. Terveelliset rasvahapot (kuten omega-3 ja omega-6) tulisi ensisijaisesti saada monipuolisesta ravinnosta. Syömällä kalaa suositusten mukaan erityistä kalaöljylisää ei tarvita. 

Kalanmaksaöljyä ei suositella raskauden aikana sen sisältämän A-vitamiinin takia.

 

Katso lisää kalan ja kalavalmisteiden käytöstä: 

 


Etkö löytänyt etsimääsi?
Kysy lisätietoa omasta neuvolastasi.