Rintaontelosairaudet

​Meilahden sairaalan keuhkosairauksien yksikkö vastaa HYKS:n erityisvastuualueen vaativan erityistason keuhkosairauksien tutkimisesta ja hoidosta ja Iho- ja Allergiasairaala vaativan erityistason unitutkimustoiminnasta. Meilahden sairaalaan on keskitetty valtakunnallisesti mm. keuhkonsiirtotoiminta ja keuhkoverenpainetaudin hoito.
 
Yleisthoraxkirurgian erikoisalalla tutkitaan ja hoidetaan rintaontelon sairauksia. HUS:ssa aikuispotilaiden keuhkokirurgian diagnostiset tutkimukset ja leikkaukset on keskitetty Hyksin Sydän- ja keuhkokeskukseen Meilahden tornisairaalaan.
 
Keuhkokirurgialla tarkoitetaan rintaontelon seinämän, keuhkojen, keuhkopussin, pallean, keuhkoputkien ja välikarsinan leikkauksia sekä ruokatorveen ja henkitorveen kohdistuvia kirurgisia toimenpiteitä. Hyksissä tehdään vuosittain noin 1 000 thoraxkirurgista toimenpidettä.
 

Päivystys

 
Keuhkokirugisia päivystyksellisen toimenpiteen syitä ovat tyypillisesti keuhkopussin märkäiset tulehdukset, hengitysteiden akuutit ahtaumat ja ruokatorven ahtaumat, kuroumat ja puhkeamat. 

 

Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta