HYKS Nuorisopsykiatria

Hyks Nuorisopsykiatria on osa Hyksin Psykiatriaa ja muodostuu Avo-ja Osastohoidon palveluista sekä Tutkimus-, akuutit ja konsultoivista palveluista sekä Hyvinkään nuorsiopsykiatrian palveluista. Palvelut ovat tarkoitettu 13-17-vuotiaille nuorille.

Avohoito
 
HYKS Nuorisopsykiatrian avohoidon palveluihin hakeudutaan lääkärin laatimalla lähetteellä oman alueen (Helsinki, Jorvi, Peijas) Tutkimus-, arviointi- ja kriisipoliklinikan (TAK) kautta. Tarkemmat lähetekriteerit, -ohjeet ja yhteystiedot löytyvät tämän sivun oikeasta laidasta.

Tutkimuksen perusteella tehdyn hoitosuosituksen mukainen avohoito toteutetaan erillisillä Hoitopoliklinikoilla, joita on Helsingissä, Espoossa (Leppävaarassa ja Olarissa) ja Vantaalla (Myyrmäessä ja Tikkurilassa). Keravalla toimii lisäksi pienempi poliklinikkayksikkö. Hyvinkään palvelualueella (Järvenpää, Hyvinkää, Nurmijärvi) avohoito toteutetaan aluepoliklinikalla järjestetyn tutkimusjakson jälkeen.

Lisäksi Intensiivisen avohoidon yksiköissä (Vantaalla, Espoossa ja Tuusula, Kelloski), voidaan nuoren tilannetta arvioida ja hoitaa kahden viikon jaksoissa arkipäivisin ottamatta nuorta sairaalaan osastolle potilaaksi.
 
Osastohoito
 
Osastohoitoon tullaan joko päivystyksellisesti tai suunnitellulle tutkimus- ja hoitojaksolle. Osastolle pääsemiseksi tarvitaan joko vapaaehtoinen lääkärin lähete tai tahdosta riippumaton M1-lähete. Osastot sijaitsevat Helsingissä HYKS Psykiatriakeskuksessa ja Kellokoskella Ohkolan kiinteistössä.

Vasen palsta
Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta
 

 Läheteohjeet