Selkäydinvammapoliklinikka

Käyntiosoite
Selkäydinvammapoliklinikka
Synapsia-talo
Nordenskiöldinkatu 18 B, Helsinki

Postiosoite
PL 350, 00029 HUS

Yhteydenotot
potilaspuhelut 09 471 71389 ma-to klo 8-9 ja 13–14, pe klo 13-14

Fax: 09 471 71388

Sähköiset lähetteet: Fysiatrian klinikka

​HUS:n Selkäydinvammapoliklinikka on osa Hyksin Fysiatrian klinikkaa.  Se on yksi Suomen kolmesta keskuksesta (HUS, TAYS, OYS) , joihin selkäydinvaurion saaneiden henkilöiden erityistason hoito, kuntoutus ja elinikäinen seuranta on valtioneuvoston päätöksellä (336/2011) keskitetty.  

Poliklinikka vastaa HUS:n erityisvastuualueella selkäydinvammaisten akuuttivaiheen hoidon ja välittömän kuntoutuksen jälkeisestä elämänikäisestä seurannasta (life time care). Poliklinikan seurantaan kuuluvat myös sairauden aiheuttamat ja synnynnäisen selkäydinvaurion saaneet henkilöt.

Laaja-alaista osaamista ja yhteistyötä potilaan parhaaksi

Selkäydinvammapoliklinikan toiminta on potilaslähtöistä ja moniammatillista. Työryhmään kuuluvat fysiatri, sairaanhoitaja, kuntoutusohjaaja, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, sekä sosiaalityöntekijä. Poliklinikan asiantuntijat tekevät yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa sisältäen mm. toiminta- ja liikuntakyvyn, terveyden, psyykkisen ja sosiaalisen tilanteen arvioita. Lääkinnällisen ja ammatillisen kuntoutuksen sekä apuvälinetarpeen arviointi kuuluvat myös poliklinikan palveluun. Poliklinikka toimii selkäydinvammapotilaan hoidon koordinoivana yksikkönä.

 

 Linkkejä