Huuli- ja suulakihalkiokeskus HUSUKE

Käyntiosoite
Töölön sairaala
Topeliuksenkatu 5, Helsinki

Postiosoite
PL 266, 00029 HUS

Yhteydenotot vuodeosasto
Toimisto 09 471 87442
Faksi 09 471 87650
Jonohoitaja ti ja to klo 9–11

Vierailuaika klo 13–19

Yhteydenotot poliklinikka
Toimisto
 09 471 87451
Faksi 09 471 87654

Aukioloaika ma-to 7.30.-15.30, pe 8-14

Osastonhoitaja Ulla Elfving-Little 09 471 87443
Osastosta vastaava lääkäri Jyri Hukki 050 427 2226

Husukessa hoidetaan huuli- ja suulakihalkiota, kallon saumojen luutumishäiriöitä (kraniosynostooseja) sekä näihin liittyviä oireyhtymiä. Lisäksi hoidetaan muita epämuodostumia sekä lasten plastiikkakirurgiaa vaativia kasvaimia ja vammoja. Husuke on Suomen ainoa lasten plastiikkakirurginen osasto.

Pienten potilasryhmien hyvien hoitotulosten turvaamiseksi hoidon keskittäminen on tärkeää. Halkiohoito on Suomessa keskitetty Husukeen jo 1940-luvulla. Hoitoon tulee noin 120 halkiolasta vuodessa. Näistä yli sata hoidetaan Husukessa. Uusia kraniosynostooseja todetaan vuosittain noin 50. Husukessa tehdään vuosittain noin 40 kallon korjausleikkausta eli kranioplastiaa. Myös kraniosynostoosien ja niihin liittyvien oireyhtymien hoito on Suomessa keskitetty asetuksella (www.finlex.fi).

Erikoisalojen yhteistyötä

Kasvojen ja kallon alueen epämuodostumat voivat aiheuttaa mm. ulkonäkö-,
 syömis-, puhe-, korva, hampaisto- ja purentaongelmia sekä sosiaalista haittaa. Hoidosta vastaa asiantuntijaryhmä, johon kuuluu plastiikkakirurgeja, lasten neurokirurgeja, leukakirurgi, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, erikoishammaslääkäreitä, puheterapeutteja ja hoitoon perehtyneitä hoitajia.

Tarvittaessa on mahdollisuus yhteistyöhön myös muiden lääketieteellisten erikoisalojen kanssa. Husuken osastolta potilaat ja perheet voivat saada tukea ja ohjausta hoitoon liittyvissä ongelmissa.

Kansainvälisesti arvostettu keskus

Husuke osallistuu aktiivisesti opetukseen, tutkimukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Husuke on kansainvälisesti arvostettu halkiokeskus, joka täyttää ainoana Suomessa eurooppalaisen halkiojärjestön kriteerit. Eurooppalaisen halkiokeskusten kansainvälisen tieteellisen satunnaistetun vertailun (Scandcleft randomized trial) mukaan halkiohoitomme on erinomaista. 

Husuke on myös Suomen ainoa kansainvälisesti tunnustettu kallon ja kasvojen luiden kasvuhäiriöiden hoitoon erikoistunut keskus (kraniofakiaalikeskus, Craniofacial Centre), ja on hyväksytty kansainvälisten yhdistysten jäseniksi (ESCFS, European Society for Craniofacial Surgery ja ISCFS, International Society for Craniofacial Surgery. Vuonna 2010 Husuke sai arvostetun International Centre of Excellence statuksen.

 

 Ajankohtaista

 
 

 Terveyskirjastohaku

 
Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta
 

 Linkit

 
 

 ARTIKKELIT

 
 

 OPPAAT