Porvoon päivystysapu

​Päivystykseen? Päivystysapu neuvoo nopeasti ja luotettavasti.


Päivystysapu tarjoaa numerossa 116 117 päivystyksellistä terveysneuvontaa ja hoidon tarpeen arviointia ympäri vuorokauden Hyvinkään ja Po​rvoon​ sairaanhoitoalueiden asukkaille. Palveluun soitetaan ennen hakeutumista Hyvinkään tai Porvoon sairaalan päivystykseen. Hoidon tarpeen arvio tehdään jo puhelimessa. Mikäli soittajan tila ei vaadi käyntiä päivystyksessä, voidaan hänelle antaa kotihoito-ohjeita tai ohjata hänet omalle terveysasemalle tai palveluntuottajalle sen aukioloaikoina. Päivystysapu palvelee myös terveydenhuollon ammattilaisia.

Palvelu keskittyy päivystyksellisten asioiden hoitoon ja se toimii kaikkina vuorokaudenaikoina. Soittaminen on ilmaista. Oman terveysaseman aukioloaikoina tulee ensisijaisesti ottaa yhteyttä sinne. Henkeä uhkaavissa tilanteissa oikea numero on hätänumero 112.

Päivystysavun puhelimeen vastaavat tehtävään koulutetut sairaanhoitajat. He konsultoivat tarvittaessa lääkäriä. Palvelussa on takaisinsoittojärjestelmä, jonka ansiosta kaikki puhelut saadaan hoidetuksi.

Vuoden 2020 alkuun mennessä Päivystysapu laajenee valtakunnalliseksi. Uudellamaalla palvelun käyttöönottoa tehdään vaiheittain.

Päivystysapu palvelee numerossa 116117 (puhelun hinta 0 eur).​