Antenataaliosasto

Käyntiosoite
Naistenklinikka
Haartmaninkatu 2, Helsinki

Postiosoite
PL 140, 00029 HUS

Yhteydenotot
Kanslia: 09 471 72914
Faksi: 09 471 74936
Osastonsihteeri: 040 7681668

Antenataaliosasto 42 on synnyttämättömien vuodeosasto.  Osastolla hoidetaan potilaita, joilla on erilaisia raskaudenaikaisia ongelmia kuten esimerkiksi korkea verenpaine, ennenaikaisen synnytyksen uhka tai verinen vuoto. Myös sikiön voinnin tarkka seuranta voi vaatia osastoseurantaa, vaikka tuleva äiti ei tuntisi itseään sairaaksi.

Hoito suunnitellaan yksilöllisesti. Tavoitteena on äidin ja sikiön hyvinvoinnin turvaaminen. Perhe ja muut läheiset ovat tervetulleita vierailemaan osastolle. Vierailuaikoja ei ole määritelty, mutta perheen tai läheisen yöpyminen osastolla ei ole mahdollista.

 Osastolla toimii joka arkipäivä AVO-poliklinikka osastolta jo kotiutuneille potilaille, jotka tarvitsevat vielä kotiutumisen jälkeistä tarkempaa seurantaa.

Naistenklinikan käynnistysyksikkö on osastolla 42. Yksikön ajanvarauspoliklinikalla seurataan loppuraskauksia ja tarvittaessa aloitetaan synnytyksen käynnistäminen. Käynnistystavasta ja tilanteesta riippuen on vielä mahdollista kotiutua, jolloin vointia seurataan polikliinisesti.