Synnytys

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA

Ennen kuin tulet synnyttämään, soita aina ensin numeroon 019 380 1424.

Synnytyksen raskausviikkoraja on sairaalassamme 35. Pääsääntöisesti hoidamme yksisikiöisiä synnytyksiä. Olet tervetullut synnyttämään meille koko Suomen alueelta. Pieni, kodikas osastomme tarjoaa lämpimän ja rauhallisen paikan syntymälle ja vastasyntyneeseen tutustumiselle.

Osaston rauhallisessa ja avoimessa ilmapiirissä perheen on helppo tuoda ilmi toiveensa koskien synnytystä. Pyrimme toteuttamaan toiveet, kun se on mahdollista äidin ja vastasyntyneen turvallisuutta ja hyvinvointia vaarantamatta. Jokaisen perheen kohdalla toteutuu yksilöllinen ohjaus ja neuvonta perheen tarpeiden ja voinnin mukaan.

Synnytyssaleja osastollamme on kolme. Synnytyssalit on tehty mahdollisimman viihtyisiksi ja niissä on mahdollista kuunnella synnytyksen aikana radiota tai cd:tä. Lisäksi saleista löytyy Mp3-liitännät. Voit tuoda mielimusiikkia mukaan sairaalaan.

Synnytyssalit on tehty mahdollisimman viihtyisiksi ja rauhallisiksi. Kaikista kolmesta synnytyssalista löytyy amme. Synnyttäjä voi käyttää vettä kivunlievitykseksi ja rentoutumiseksi avautumisvaiheessa myös vesisynnytys on mahdollista. Tarjolla on lääkkeellistä ja lääkkeetöntä kivunlievitystä vuorokauden jokaisena aikana.

Lääkkeelliset: epiduraalipuudutus, spinaalipuudutus, parakervikaalipuudutus, pudendaalipuudutus, ilokaasu, suunkautta -ja lihakseen annettava kipulääkitys.

Ei-lääkkeelliset: Akupunktio, Tens-laite, vesi, lämpö –ja kylmäkääreet, quashakampa, kipukammat, hieronta, akupainanta.

Saliin voidaan tuoda potilaan toiveen mukaan keinutuoli ja muita apuvälineitä ( mm. kävelytuki,  palloja, jumppamatot, säkkituolit ), jotta saisit mahdollisimman kodikkaan ja miellyttävän olon.

Osastomme tarjoaa vauvamyönteisyys ohjelman mukaista vauvamyönteistä imetysohjausta. Vanhempien yksilölliset toiveet huomioidaan aina vastasyntyneen ravitsemuksen suunnittelussa.

Keisarileikkaukset tehdään samalla osastolla.

Osastollamme kätilöiden lisäksi työskentelee ympärivuorokautisesti anestesia-, lasten- ja synnytyslääkäreitä.

 

 HTML-lomake-WWW-osa

 
TUTUSTUMISKÄYNNIT

Potilaiden toiveesta tarjoamme edelleen suomen ja ruotsinkielisiä tutustumiskäyntejä synnytys –ja lapsivuodeosastollamme.

Ajan tutustumiskäynneille varataan etukäteen äitiyspoliklinikalta 019 380 1417 arkisin klo 13 - 14.30. Sopiva aika tutustumiskäynnille on noin 36 viikolla.

Ensisynnyttäjien tutumiskäynnillä kerromme synnytyksen käynnistymisestä,
synnytyssairaalaan lähtemisestä, kivunlievityksestä ja itse synnytyksestä sekä siitä palautumisesta. Käynnin aikana tutustutaan synnytyssaleihin ja lapsivuodeosastoon. Olemme lisäksi varanneet aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Isä tai tukihenkilö/puoliso on tervetullut mukaan. Tutustumiskäynnille kannattaa varata aikaa noin 2 tuntia.

Suomenkielinen tutustumiskäynti on keskiviikkoisin 18-20. Ruotsinkielinen tutustumiskäynti on joka kolmas maanantai klo 18-20.

Monisynnyttäjien tutustumiskäynneillä tutustutaan synnytyssaleihin ja lapsivuodeosaston tiloihin. Olemme lisäksi varanneet aikaa kysymyksille. Isä tai tukihenkilö/ puoliso on tervetullut mukaan. Tutustumiskäynnille kannattaa varata aikaa noin ½ tuntia. Suomenkielinen tutustumiskäynti joka kolmas maanantai klo 15 ja ruotsinkielinen joka kuudes maanantai klo 14.