Äitiyspoliklinikka

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA

Soittoaika 019 380 1417 arkisin klo 13 - 14.30

Äitiyspoliklinikka toimii sairaalan 2. kerroksessa arkisin klo 8 – 15.

Ensimmäinen kontakti äitiyspoliklinikalle on usein alkuraskauden ultraäänitutkimukset, jotka tehdään 11.+0 - 12.+6 sekä 19. - 21. raskausviikolla.

Tavallisimpia syitä äitiyspoliklinikalla käynteihin ovat mm.

- kohonnut verenpaine
- ennenaikaiset supistukset
- poikkeava tarjonta (esim. perätila)
- sokeriaineenvaihdunnan häiriöt (raskaudenaikainen sokeritauti)
- synnytystapa-arvio, edellisestä synnytyksestä johtuen
- sikiön kokoarvio.

Äitiyspoliklinikalla työskentelee lääkäri ja kaksi kätilöä.

Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii ruotsin -ja suomenkielinen synnytyspelkopoliklinikka. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana. Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii polikliininen hoitajavastaanotto.

Hoitajavastaanotolla annetaan kotoa tuleville potilaille imetysohjausta lapsen 6 kuukauden ikään asti. Vastaanotolla toteutetaan myös alle 2-viikkoisen vastasyntyneen lääkäri- ja hoitajakäynnit. Poliklinikka toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana.


TUTUSTUMISKÄYNNIT

Potilaiden toiveesta tarjoamme edelleen suomen ja ruotsinkielisiä tutustumiskäyntejä synnytys –ja lapsivuodeosastollamme.

Ajan tutustumiskäynneille varataan etukäteen äitiyspoliklinikalta 019 380 1417 arkisin klo 13 - 14.30. Sopiva aika tutustumiskäynnille on noin 36 viikolla.

Ensisynnyttäjien tutumiskäynnillä kerromme synnytyksen käynnistymisestä,
synnytyssairaalaan lähtemisestä, kivunlievityksestä ja itse synnytyksestä sekä siitä palautumisesta. Käynnin aikana tutustutaan synnytyssaleihin ja lapsivuodeosastoon. Olemme lisäksi varanneet aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Isä tai tukihenkilö/puoliso on tervetullut mukaan. Tutustumiskäynnille kannattaa varata aikaa noin 2 tuntia.

Suomenkielinen tutustumiskäynti on keskiviikkoisin 18-20. Ruotsinkielinen tutustumiskäynti on joka kolmas maanantai klo 18-20.

Monisynnyttäjien tutustumiskäynneillä tutustutaan synnytyssaleihin ja lapsivuodeosaston tiloihin. Olemme lisäksi varanneet aikaa kysymyksille. Isä tai tukihenkilö/ puoliso on tervetullut mukaan. Tutustumiskäynnille kannattaa varata aikaa noin ½ tuntia. Suomenkielinen tutustumiskäynti joka kolmas maanantai klo 15 ja ruotsinkielinen joka kuudes maanantai klo 14.