Lapsivuodeosasto

 

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA

p.019 3801 424

Syntyneen lapsen sisarukset ja toinen vanhempi ovat aina tervetulleita tapaamaan äitiä ja uutta perheenjäsentä. Muut vierailijat ovat tervetulleita klo 18 - 19.

Pieni, kodikas osastomme tarjoaa kotoisan ja rauhallisen paikan synnytyksestä palautumiselle ja vastasyntyneeseen tutustumiselle. Hoitajat ohjaavat ja auttavat vastasyntyneen hoitoon liittyvissä asioissa. Haluamme ohjauksella tarjota perheelle mahdollisuuden löytää oma tapansa hoitaa vastasyntynyttä.

Osaston rauhallisessa ilmapiirissä perheen on helppo olla mukana suunnittelemassa omaa ja vastasyntyneen hoitoa yhdessä hoitajien kanssa aina, kun se on mahdollista äidin ja lapsen turvallisuutta ja hyvinvointia vaarantamatta.

Jokaisen perheen kohdalla toteutuu yksilöllinen ohjaus ja neuvonta perheen tarpeet ja vointi huomioiden. Kuuntelemme toiveitanne ja toteutamme niitä mahdollisuuksien ja tilanteen mukaan. Neuvomme niin vastasyntyneen perushoidossa, imetyksessä ja ravitsemuksessa.

Osastomme tarjoaa vauvamyönteisyys ohjelman mukaista imetysohjausta. Vanhempien yksilölliset toiveet huomioidaan aina vastasyntyneen ravitsemuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Perheelläsi on aikaa tutustua vauvaan kiireettömässä ilmapiirissä ja toivomme, että kotiutumisvaiheessa vanhemmat luottavat itseensä vastasyntyneen voinnin parhaana asiantuntijana.

Lapsivuodeosastolla on 1 - 2 hengen huoneita. Kaikki huoneet soveltuvat perhehuoneiksi. Osaston tilanne huomioiden pyrimme järjestämään perhehuoneen kaikille perheille, jotka pystyvät sitoutumaan perhehuoneen kriteereihin. Perhehuoneessa äiti ja puoliso / tukihenkilö voivat yhdessä harjoitella ympärivuorokauden vastasyntyneen kanssa elämistä.

Kotiinlähtöön vaikuttaa vastasyntyneen ja äidin vointi sekä toiveet. Keskimäärin osastolla viivytään 1,5-4 päivää. Lastenlääkäri tarkastaa vastasyntyneen ennen kotiutumista. Mikäli lastenlääkärin tarkastuksessa ilmenee jotain sairaalaseurantaa vaativaa, varataan aika polikliiniselle vastaanotolle. Polikliinisella vastaanotolla hoidetaan imetysohjausta tarvitsevia perheitä ½ vuoden ikään asti.

Mikäli äiti haluaa kotiutua vauvan kanssa varhaisesti, suunnitellaan kotiutuminen ja jatkohoito yksilöllisesti.

Lapsivuodeosasto sijaitsee sairaalan 2.kerroksessa synnytyssalien ja vastasyntyneiden valvontayksikön välittömässä läheisyydessä. Osastollamme kätilöiden ja sairaanhoitajien lisäksi työskentelee ympärivuorokautisesti anestesia-, lasten -ja synnytystenlääkäreitä.