Esteettömyys

Saapuminen

 

Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit ovat Linnankoskenkadun varressa.
 
Sairaalan alueella ei ole asiakkaille varattuja autopaikkoja, vaan pysäköinti tapahtuu katujen varrella. Meilahden sairaala-alueen pysäköintihallista P2 (ajoyhteys Stenbäckinkadulta) on tunneliyhteys Lastenlinnan sairaalaan. Pysäköintihallissa on yksi esteetön autopaikka. Reitillä pysäköintihallista hissiaulaan on raskas, käsin avattava ovi.
 
Saattoliikenteen on mahdollista pysähtyä kaikkien sisäänkäyntien läheisyydessä.
 
Pääsisäänkäynnille johtavalla kulkuväylällä on pituuskaltevuutta noin 7 %. Sisäänkäynnin ovet avautuvat automaattisesti. Ovien aukipysymisaika on lyhyt. Muilla sisäänkäynneillä on portaita.
 
Pääsisäänkäyntiä vastapäätä sijaitseva veräjähissi on pieni ja oviaukon vapaa leveys vain 670 mm.
 
Hissiaulassa on kaksi tilavampaa läpikuljettavaa hissiä, joista toinen täyttää mitoituksensa puolesta nykyiset esteettömyysmääräykset.
 
Pääporras on kierreporras, jossa on käsijohde vain sisäkaarteen puolella, mutta se jatkuu yhtenäisenä myös kerrostasanteiden kohdalla. Askelmien reunat eivät erotu tummuuskontrastina.
 

Neuvonta

 
Neuvonta sijaitsee pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Palvelutiski on korkea (910 mm). Neuvonnassa ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.
 

Esteettömät wc-tilat

 
Esteetön wc-tila sijaitsee pääaulan yhteydessä. Tilan mitoitus on ahdas. Wc-istuimen molemmilla puolilla on vain vähän (alle 800 mm) vapaata tilaa pyörätuolista istuimelle siirtymistä varten.
 

Lastenhoito

 
Esteettömässä wc-tilassa on lastenhoitopöytä.
 

Opas- ja avustajakoirat

 
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Lemmikkieläimien tuontia tiloihin ei sallita.
 

Kahvio

 
Kahvio sijaitsee toisessa kerroksessa. Pääsisäänkäyntiä vastapäätä sijaitseva veräjähissi on pieni ja oviaukon vapaa leveys vain 670 mm. Kahvioon on kulkuyhteys myös hissiaulan suuremmilla hisseillä, osastojen läpi. Kysy lisätiedot neuvonnasta.
 
Kahvion ovessa on sulkija ja se on raskas avata.
 
Lisätietoja: 09 471 80200