Esteettömyys

​Saapuminen

 
Lähimmät julkisenliikenteen pysäkit sijaitsevat melko pitkän kävelymatkan päässä Paciuksenkadulla ja Linnankoskenkadulla. Kulkureitillä pääsisäänkäynnille on pituuskaltevuutta (6 %). Kulkureitillä päivystyksen sisäänkäynnille kaltevuus on jyrkimmillään yli 12 %.
 
Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on kaksi esteetöntä autopaikkaa. Toinen autopaikoista on kuitenkin kapea. Kulkureitillä esteettömiltä autopaikoilta sisäänkäynnille on tasoero ajoväylän ja jalkakäytävän välissä.
 
Myös ensiavun ja päivystyksen sisäänkäynnin edessä on kaksi kapeaa esteetöntä autopaikkaa.
 
Saattoliikenteellä on mahdollisuus pysähtyä kaikkien sisäänkäyntien läheisyydessä.
 
Sisäänkäyntien yhteydessä ei ole portaita. Pääsisäänkäynnin liukuovet avautuvat automaattisesti.  Ensiavun sisäänkäynnillä on automaattisesti avautuvat saranaovet. Aukioloaikojen ulkopuolella ovi avataan ovikelloa soittamalla. Ovikello on korkealla ja siihen on hankala ulottua pyörätuolista. Poliklinikan sisäänkäynnillä on automaattisesti avautuvat lasiset liukuovet. Sisäänkäynnillä on loiva luiska.
 
Hissit ovat mitoitukseltaan väljiä ja ne täyttävät kokonsa puolesta esteettömyysmääräykset. Porrasaskelmien etureunat erottuvat tummuuskontrastina. Käsijohde on sijoitettu vain portaan toiselle puolelle, mutta se jatkuu yhtenäisenä myös välitasanteiden kohdalla. Portaiden kerrostasanteet on merkitty selkeillä kerrosnumeroilla.
 

Neuvonta ja ilmoittautuminen

 
Neuvonta sijaitsee pääsisäänkäynnin vieressä. Luukun alareuna on korkealla (1120 mm) ajatellen pyörätuolin käyttäjää.
 
Ilmoittautuminen sijaitsee poliklinikan sisäänkäyntiä vastapäätä. Ilmoittautumistiski (1000 mm) on korkea pyörätuolinkäyttäjän kannalta. Ilmoittautumisessa on käytössä vuoronumerojärjestelmä.
 
Palvelutiskeillä ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.
 

Lainattavat apuvälineet

 
Pyörätuoleja on lainattavissa ensiavun sisäänkäynniltä.
 

Vaatesäilytystilat

 
Poliklinikan odotusaulassa on lukittavia kaappeja.
 

Esteettömät wc-tilat

 
Esteetön wc sijaitsee pääaulan läheisyydessä, käytävän varrella, muutaman kymmenen metrin päässä aulasta. Vapaan tilan mitoitus on ahdas, mutta wc-istuimelle pääsee siirtymään istuimen toiselta puolelta.
 
Päivystyksen aulan yhteydessä sijaitsee kaksi melko tilavaa wc-tilaa, joiden mitoitus ei kuitenkaan täytä esteettömyysmääräyksiä. Molempien wc-tilojen ovien vapaat kulkuaukot ovat leveitä (900 mm), eikä oviaukoissa ole kynnyksiä.
 

Lastenhoito

 
Lastenhoitopöytä on mm. pääaulaa lähinnä olevassa esteettömässä wc-tilassa sekä päivystyksen aulan yhteydessä sijaitsevassa wc-tilassa. Myös odotustila 2-yhteydessä olevassa wc:ssä on lastenhoitopöytä.
 

Opas- ja avustajakoirat

 
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Lemmikkieläimien tuontia tiloihin ei sallita.
 

Kahvio

 
Kahvio sijaitsee poliklinikan aulan yhteydessä.
 
Lisätietoja: 09 471 72783