Kätilöopiston lastenpoliklinikka (LV37AVO)

Käyntiosoite
Kätilöopiston lastenpoliklinikka (LV37AVO), 9. kerros
Sofianlehdonkatu 5 A

Postiosoite
PL 610, 00029 HUS

Yhteydenotot
Kanslia 09 471 65384 ma-pe klo 8-15

Osastonhoitaja Merja Kuronen 050 427 9794

Kätilöopiston sairaalan lastenpoliklinikalla seurataan Kätilöopiston sairaalasta kotiutuneita sekä neuvolasta lähetteellä tulevia vauvoja, jotka tarvitsevat erikoislääkärin tutkimuksia ja seurantaa ensimmäisen ikävuoden aikana neuvolaseurannan lisäksi. Poliklinikalla järjestetään ensimmäisen elinvuoden aikana myös kehitysseurantakäyntejä lapsille, joilla on lievät tai kohtalaiset kehitykselliset riskit.

Lastenneurologian erikoislääkäri ja erikoistuva lääkäri käyvät viikoittain poliklinikalla konsultaatiokäynnillä. Kuntoutusohjaajan, sosiaalityöntekijän, fysioterapeutin ja tarvittaessa muiden asiantuntijoiden palvelut ovat käytettävissä tarvittaessa. Hoitajavastaanotolla toteutetaan keskosten nenämahaletkujen vaihdot, painokontrollit, silmälääkärikäynnit ja tarvittaessa hemoglobiinikontrollit, vastasyntyneiden bilirubiiniseuranta sekä täysiaikaisten, huonosti kasvavien vauvojen painoseuranta ja ravitsemuskontrollit.

Poliklinikkakäynti
Vastaanottoaika lähetetään kotiin kirjeitse 2-4 viikkoa ennen vastaanottoaikaa. Ottakaa neuvolakortti mukaan ja tarkistakaa ennen vastaanottoa, mitkä reseptit pitää uusia. Varatkaa riittävästi aikaa mahdollisia laboratoriokokeita sekä röntgen- ja ultraäänitutkimuksia varten. Tutkimukset tehdään Kätilöopistolla. Pyydetyt kasvutiedot ilmoitetaan sairaanhoitajalle postitse tai puhelimitse.