L2 Vastasyntyneiden osasto

Käyntiosoite
Jorvin sairaala
Turuntie 150, Espoo

Postiosoite
PL 800, 00029 HUS

Yhteydenotot
Kanslia: 09 471 82420
Faksi: 09 471 85958

Osastonhoitaja: Paula Myllykangas
Osastosta vastaava lääkäri: Kaija Mikkola

Osastolla ei ole varsinaisia vierailuaikoja, vaan vanhemmat ja sisarukset voivat vierailla osastolla heille sopivina ajankohtina. Muiden vierailijoiden käynneistä on sovittava aina etukäteen henkilökunnan kanssa.

Osastolla L2 hoidetaan keskosia ja imeväisikäisiä vauvoja. Lapset tulevat osastolle pääasiassa Jorvin sairaalan synnytyssalista, synnyttäneiden osastoilta (N6 ja N7), päivystyspoliklinikalta, Lastenklinikalta, Naistenklinikalta ja Lohjan sairaalasta.

Suurin osa hoidettavista lapsista on keskosvauvoja ja vastasyntyneitä, joilla voi olla mm. lieviä hengitysvaikeuksia, alhainen verensokeri, vastasyntyneen infektio, keltaisuus tai vieroitusoireita äidin päihteiden käytön takia. Hoitoaika vaihtelee muutamasta tunnista kuukausiin.

Vanhemmat voivat osallistua lapsensa hoitoon alusta alkaen lääkintä- ja valvontalaitteista huolimatta. Ohjaamme ja kannustamme vauvan perushoidossa ja imetyksessä sekä maidonerityksen ylläpitämisessä. Äiti voi imettää vauvaa heti, kun vauvan vointi sen sallii. Osassa potilashuoneita on myös mahdollisuus yöpyä, mikäli osaston potilastilanne sen sallii.

Potilaspaikkoja on osastolla 15, joista 3 on tehovalvontapaikkoja. Lapsen hoitoon osallistuu lastenlääkärin, sairaanhoitajien, lastenhoitajien lisäksi tarvittaessa muidenkin erikoisalojen lääkäreitä ja erityistyöntekijöitä.

Vasen