Naistentautien- ja synnytysten päivystys


Hyvinkään sairaala
Sairaalankatu 1
05850 Hyvinkää

Naistentautien ja synnytysten erikoissairaanhoidon päivystys sijaitsee sairaalan toisessa kerroksessa synnytyssalien, lapsivuodeosaston ja naisten- ja äitiyspoliklinikan yhteydessä.

Päivystysasioita koskevat puhelut päivystysaikana
naistentautien vuodeosastolle p. 019 4587 2265

Virka-aikana naistentautien poliklinikalle klo 9-10 p. 019 4587 2341
tai äitiyspoliklinikalle klo 14-15 p. 050 427 6583,
josta ne tarvittaessa ohjataan naistentautien päivystysvastaanotolle.


Toiminta

Hyvinkään sairaalan naistentautien- ja synnytysten päivystyksessä hoidetaan kiireellistä hoitoa vaativia gynekologisia ja raskaana olevia potilaita. Pääsääntöisesti vastaanotolle tarvitaan lähete. Hätätilanteissa lähetettä ei tarvita.

Valtaosa päivystyspotilaista ei vaadi välitöntä erikoislääkärin kannanottoa. Pyrimme tutkimaan ja hoitamaan päivystyspotilaat viivytyksettä lääketieteellisessä kiireellisyysjärjestyksessä. Lähettävällä lääkärillä on aina mahdollisuus konsultoida päivystävää gynekologiamme erikoissairaanhoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä.

Yleisimmin naistentautien- ja synnytysten päivystyksessä hoidettavia vaivoja ovat äkilliset runsaat gynekologiset vuodot ja kivut, synnytyselinten tulehdukset sekä raskauteen liittyvät äkilliset ongelmatilanteet.

Naistentautien- ja synnytysten päivystyksessä työskentelee virka-aikana yksi gynekologi ja yksi kätilö. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin päivystävä gynekologi hoitaa naistentautien päivystyksen lisäksi myös synnytys- ja vuodeosastojen potilaita sekä tarvittavat gynekologiset leikkaukset. Päivystysaikaan synnytysyksikön kätilö toimii päivystävän gynekologin työparina. Yöllä tutkimme ja hoidamme vain potilaita, joiden tutkimus ja hoito eivät voi odottaa aamuun.