Sairaalat

HUS-kuntayhtymällä on 21 sairaalaa. Lisäksi HUS hoitaa potilaitaan Auroran ja Herttoniemen sairaaloissa. Sairaaloihin liittyvää käytännön tietoa sekä potilaille että vierailijoille löytyy sivun vasemman reunan linkeistä.

HUS:n erikoissairaanhoito on Uudellamaalla organisoitu 24 kunnan alueella viideksi sairaanhoitoalueeksi. 
 

Kunnat ja sairaalat alueittain

 

Hyvinkään sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula. Paikallisia sairaaloita ovat Hyvinkään ja Kellokosken sairaalat.

 
Lohjan sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Karkkila, Lohja, Siuntio ja Vihti. Aluetta palvelee Lohjan sairaala.
 
Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Hanko, Raasepori ja Inkoo. Sairaanhoitoalueella on toimintaa Raaseporin sairaalassa (somatiikka) ja Tammiharjun alueella (psykiatria).
 
Porvoon sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Pornainen, Porvoo ja Sipoo. Alueella toimii Porvoon sairaala.
 
HYKS-sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Vantaa. Kuntien alueella toimivat Auroran sairaala, Herttoniemen sairaala, Iho- ja allergiasairaala, Jorvin sairaala, Kirurginen sairaala, Kätilöopiston sairaala, Lastenklinikka, Lastenlinna, Meilahden kolmiosairaala, Meilahden tornisairaala, Naistenklinikka, Peijaksen sairaala, Psykiatriakeskus, Silmä-korvasairaala, Syöpätautien klinikka ja Töölön sairaala.