Video-EEG-tutkimukset

​Video-EEG-tutkimuksessa rekisteröidään samanaikaisesti aivosähkökäyrää ja videokuvaa. Video-EEG-yksikkö sijaitsee Lastenlinnan sairaalassa, osaston L11 yhteydessä. Video-EEG-yksikössä hoidetaan sekä aikuisia että lapsia.

Henkilökuntaan kuuluu video-EEG-rekisteröinteihin erikoistuneita sairaanhoitajia, lastenhoitajia ja lääkäreitä. Koko tutkimuksen ajan on pysyteltävä tutkimushuoneessa, jossa on jatkuva kameravalvonta. Huoneessa on TV, DVD-laite, kirjoja ja leluja ym. Tutkimuksen aikana voi katsoa televisiota, pelata, leikkiä, lukea tai surffailla netissä. Peruskoululaisten luona käy opettaja pitämässä oppitunteja. Tutkimuksia tehdään 200-300 vuodessa, joista pääosa myssyllä ja liimatuin elektrodein ja noin 10-15 tutkimusta kallonsisäisin elektrodein.

Tutkimuksen tarkoitus

Tutkimuksella pyritään selvittämään ovatko kohtaukset epileptisiä ja minkälaisesta epilepsiasta on kyse. Vaikeassa epilepsiassa pyritään lisäksi paikantamaan epilepsiaa aiheuttava alue aivoissa leikkaushoidon mahdollisuuksien arvioimiseksi. Video-EEG-tutkimuksesta on usein hyötyä myös epilepsian lääkehoidon suunnittelussa.

 

 Hoitopaikat

 

Lastenlinna:
Video-EEG-yksikkö