Haluatko vapaaehtoiseksi?

Toimiessasi vapaaehtoisena voit tuoda iloa, tukea ja toivoa potilaille ja heidän läheisilleen. Lämpimästi tervetuloa mukavaan joukkoomme!

"Vapaaehtoistoiminnassa parasta on tunne, että minusta on ollut apua. Erityisen mukavalta tuntuu, kun potilas tai omainen kertoo saaneensa — lyhyestäkin keskustelustamme — uutta tietoa ja ajateltavaa tai voimaa jatkaa eteenpäin."
- Vertaistukija
 
”Voi kiitos, en tiennyt, että sairaalassa on näin lämmin vastaanotto. Pelastit päiväni!”
                        - Potilas, joka sai saattamisapua

 

Vapaaehtoisen polku OLKAssa

  • Yhteydenotto, hakemus vapaaehtoiseksi

  • Vapaaehtoisena erikoissairaanhoidossa -valmennus – Kaikki OLKAn toimivat vapaaehtoiset käyvät neljän tunnin valmennuksen. Valmennuksessa tutustutaan HUSiin organisaationa, käydään läpi sairaalahygieniaohjeet vapaaehtoisille, pohditaan vapaaehtoisen oikeuksia ja velvollisuuksia sairaalassa sekä harjoitellaan kohtaamista. Valmennus järjestetään neljä kertaa vuodessa.

  • Vertaistukijavalmennus – Vertaistukijan tulee olla käynyt jonkin tahon järjestämä vertaistukijavalmennus. OLKA järjestää kaksi kertaa vuodessa TOIVO-vertaistukijavalmennuksen.

  • Haastattelu ja sopimus – Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori haastattelee vapaaehtoiset.  Tehtäviin valitaan niihin sopivat vapaaehtoiset. Haastattelun yhteydessä voidaan allekirjoittaa vapaaehtoistoiminnan sopimus, joka sisältää muun muassa salassapitositoumuksen.

  • Rikosrekisteriote – Lasten parissa toimivilta vapaaehtoisilta tarkistetaan rikosrekisteriote. OLKA hakee otetta vapaaehtoisen suostumuksella ja se on vapaaehtoiselle maksuton.

  • Perehdytys tehtävään – Vapaaehtoinen saa tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Kokenut vapaaehtoinen toimii alussa uuden vapaaehtoisen mentorina.

  • Toiminta – Vapaaehtoinen osallistuu toimintaan ja sopii vapaaehtoisvuorot etukäteen koordinaattorin kanssa.

  • Tuki, virkistys ja lisävalmennus – Vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua esim. työnohjaukseen, virkistykseen ja lisävalmennuksiin.

  • Tauolle jääminen tai lopettaminen – Vapaaehtoisella on oikeus jäädä tauolle tai lopettaa vapaaehtoistoiminta. 

On tärkeää, että sairaalavapaaehtoisena toimivan oma elämäntilanne on tasapainossa. Edellytämme vapaaehtoisilta vähintään 18 vuoden ikää. Vapaaehtoisilla tulee olla rokotusohjelman mukaiset rokotukset tai tauti sairastettuna. Lisäksi sairaalassa toimivilta vapaaehtoisilta edellytetään influenssarokotteen ottamista vuosittain.


Kiinnostuitko vapaaehtoisena toimimisesta? Hae mukaan OLKAan!

Jätä yhteystietosi Hae vapaaehtoiseksi -painikkeen kautta. Saat sähköpostiisi linkin, josta pääset täyttämään hakemuksen. Lähetämme kutsun valmennukseen hakemuksen täyttäneille. Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin, jos sinulla on kysyttävää.Lisätietoa OLKAn vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreilta.

 

 Avoimet vapaaehtois-tehtävät

 
 

 Tulevat koulutukset

 
 

 Toiminnassa mukana oleville vapaa-ehtoisille