OLKA

 

 
Tervetuloa OLKAan! Älä jää yksin, tukea on tarjolla.
 
OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa.
OLKA-toimintaan kuuluu kolme palvelukokonaisuutta:
 

Järjestötoiminta

OIVA-tietopalvelu

OLKAsta saa tietoa potilasyhdistyksistä. Yhdistykset ja sairaalan yksiköt pitävät OLKA-pisteissä teemapäiviä. Teemapäivien aikataulut löydät täältä. (linkki) Näiden lisäksi OLKA-pisteiltä saa yhdistysten lehtiä ja esitteitä. OLKA-pisteiden teemapäivien varausten lisäksi OLKA koordinoi Kolmiosairaalan ja Tornisairaalan aulatilojen varauksia.

Sairaalan vapaaehtoistoiminta

OLKA koordinoi sairaalan vapaaehtoistoimintaa. Kaikki OLKAn vapaaehtoiset on valmennettu tehtäväänsä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon. Vapaaehtoiset toimivat potilaan seurana ja tukena eikä puutu potilaan hoitoon. Vapaaehtoiset eivät korvaa henkilökunnan työtä.
 
TOIVO-tukipalvelu

OLKA välittää sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen vertaistukea. Vertaistuki auttaa potilasta sopeutumaan sairauteensa ja vahvistaa omahoitoa. Lue lisää Vertaistalo.fi. Espoon sairaalan palliatiivisen hoidon ja saattohoidon yksikössä Villa Glimsissä toimii vapaaehtoisia.
 
Vapaaehtoinen ILONA -palvelu

Vapaaehtoiset tuovat iloa, tukea ja toivoa sairaalan arkeen.  Vapaaehtoiset voivat toimia mm. aula-avustajina, juttukavereina ja leikkikavereina.
 
olka_etusivu.png

OLKA toteutetaan HUSin ja EJY ry:n yhteistyönä.

Huom! Terveysneuvontaa ja terveyspalveluja koskevissa kysymyksissä, otathan yhteyttä terveysneuvontapuhelimeen 09 87 10023