Kuvantamisen saama palaute ja kehittämistoimenpiteet

HUS-Kuvantamisella on reilut 60 toimipistettä eri puolilla Uuttamaata ja Kymenlaaksoa, Hangosta Haminaan. Suurin osa kuvantamisen tutkimuksista tehdään erikoissairaanhoidossa, mutta merkittävä osa (noin 40 %) perusterveydenhuollon puolella.

Tutkimuksissa käynyt potilas voi antaa yksiköissä palautetta täyttämällä paperisen lomakkeen tai hyödyntämällä pikapalautelaitteita, jotka mahdollistavat myös avoimen palautteen antamisen. Lisäksi palautetta voi antaa internetissä.
 
Kuvantamisessa tehdään potilaspalautteiden pohjalta jatkuvasti kehitystyötä asiakaskokemuksen ja toiminnan parantamiseksi.
 
Palautteita käsitellään yksikkötasolla, johdon katselmuksissa, asiakaskokemuksen ohjausryhmässä, asiakasraadissa ja laatujärjestelmän osana.

1.1.-18.5.2018 välisenä aikana HUS-Kuvantamiselle on tullut palautteita yhteensä 477 kappaletta. Palautteista 60 % on ollut kiitosta.
 
 

Potilaat kiittävät kohtelusta

"Oli mukava tunne, kun hoitaja kysyi välillä vointia.
Käyntini kesti 5 tuntia.
Kiitokset kaikille."

 "Nopeaa ja ystävällistä palvelua, kiitos."

 
 

 
 Kommentit on saatu käyttäjiltä kerätyistä palautelomakkeista.

 

Palautteiden pohjalta käynnistetyt toimenpiteet ja kehityshankkeet:

 
  • Meilahden röntgenin saapumisen ja opasteiden parantamiseksi on käynnistetty lean-kehityshanke. Potilaiden ohjeita on selkiytetty, samoin kotiin lähetettävää e-kirjettä. Lisäksi sairaalan opasteisiin on tehty pikaparannuksia.
  • Tiedonkulun ja viestinnän parantamiseksi infonäytöt on otettu käyttöön Meilahden magneetissa, Iso Omenan röntgenissä, Leppävaaran röntgenissä, Kilon röntgenissä ja Elielinaukion HUS Kuvantamisen toiminnasta.
  • Internet-sivuja ja potilasohjeita on selkiytetty yhteistyössä Kuvantamisen asiakasraadin kanssa.
  • Asiakaskäynteihin on tehty arviointilomake, joka on käytössä asiakasraadilla ja kokemusasiantuntijoilla. Lomakkeelle voi kirjata kokemuksensa saapumisen, opasteiden, vastaanoton ja itse tutkimuksen osalta. Internet-sivuja ja potilasohjeita on selkiytetty yhteistyössä asiakasraadin kanssa.
  • Elielinaukion röntgenissä on pidennetty aukioloaikoja iltaan ja röntgen on auki myös lauantaisin.