HUS:n vapaaehtoistoiminta Hyvinkään sairaanhoitoalueella

Sairaalassa tapahtuvan vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on antaa iloa ja tukea potilaille. Vapaaehtoistoiminnan avulla tuetaan potilaan sopeutumista sairauteen ja oman hoidon hallintaan sekä tarjotaan mahdollisuus kiireettömään kohtaamiseen.  
HUS:n vapaaehtoistoimintaa koordinoi HUS:n OLKA-verkosto. Kaikki HUS:ssa toimivat vapaaehtoiset käyvät "Vapaaehtoisena erikoissairaanhoidossa" –koulutuksen ja heidät haastatellaan. Allekirjoittamalla sopimuksen vapaaehtoiset sitoutuvat vaitioloon sekä muihin vapaaehtoistoimintaa koskeviin sääntöihin. Vapaaehtoisille tarjotaan toiminnassa tukea ja virkistystä. 
Vapaaehtoisen tunnistaa vaaleanvihreästä liivistä, jonka selässä lukee ”vapaaehtoinen”. Vapaaehtoistehtäviä ovat esimerkiksi vertaistukija, juttukaveri, lukuystävä, sairaalaopas, aula-avustaja ja esiintyjä.
Hyvinkään sairaalassa vapaaehtoistoimintaa toimintaa koordinoi Potilasoppimiskeskus Soppi, p. 050 428 7667 (vapaaehtoistoiminnan koordinointi). Soppi tekee verkostoyhteistyötä myös Hyvinkään sairaanhoitoalueella vapaaehtoistoimintaa koordinoivien muiden tahojen kanssa.

 
​​​​​​​​
 

  HYVINKÄÄN SAIRAALAN VAPAAEHTOISILLE

 
 

 Terveyskirjastohaku

 
Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta